24 Mayıs 2019 Cuma

D&R Kitap Alışverişim - Mayıs 2019



Merhabalar, epeydir Bursa Kitap Fuarı'ndan beri büyük bir kitap alışverişi yapmamıştım; birer ikişer aldıklarım haricinde tabi! :) D&R'ın internet sitesinden alışveriş yaptım 17 Mayıs 2019'da, benim istediğim bazı kitapların indirimi o gün son buluyordu çünkü. Derken Salı günü de elime geçti kitaplarım. Yeni kitap kokusunun mutluluğunu, çok yerde bulamayanlardanım... 

Kitaplarım kalp ben! =); bugünkü instagram paylaşımıma yönlendirmek istiyorum bu sözü söylemişken de o zaman... =)

Altı ay olmuş, D&R'ın sitesinden alışveriş yapmayalı ben. O kitapları okuyup bitirdiğimden sonra da, Mart ayında Bursa Kitap Fuarından kitaplarımı almıştım zaten. O kitapların da bitimiyle, kitapsız kalmıştım ki nihayet yine kitap alışverişimi yaptım. Elimde kitaplığımda birkaç tane okurken yarım bıraktığım kitap harici okunmamış kitabım yok yine, geçen seneden beri iyi alışkanlık ettim bunu. Elimde okunmayı bekleyen kitabım varken, yeni kitap almıyorum artık... ;)

Herkesin verdiği paraya acımadığı bir alan vardır ya alışveriş yaparken, benim de alışveriş yaparken verdiğim paraya acımadığım alanım kitaplar. Her defasında hesabımı uydurup okumak istediğim kitaplardan daha çok kitap almaya uğraşırken buluyorum kendimi... :) 

Son zamanlarda kitap dükkanlarından kitap almak daha zor, internet sitelerini veya fuarları kolluyorum epeydir. Bu sene için ilk D&R alışverişim oldu bu böylece ve 7 kitapla sonlandı. Eğer okumak istediğim kitaplardan daha fazla uygun fiyata bulabilse idim, sayıyı daha da çoğaltabilmeyi dilerdim. (: Ama 6 ay önceki kitap alışverişime baktım da; yine D&R'dan, bu sefer 5 kitap alışverişi yapıp 86 TL ödemişim. Bu demek oluyor ki, bu sıralar fiyatlar azalmış bile aslında... Zira bu sefer 7 kitaba, 82 TL ödedik; taksitli alışveriş sağolsun, 3 ayda ödeyeceğiz daha. Annemler şimdiden diyorlar, ödemeleri bitmeden okuyup bitirme hepsini. =) (Benim şimdiden yakınlarımın kitaplıklarından okumadığım kitaplar bulmam lazım o zaman!)

Şaka bir yana, birazdan kitaplarımı kendimce inceleyeceğim ve fikirlerimi sizlere yazacağım da; bir 2,5 ay sürer hepsini okumam diye düşünüyorum zaten... :) 



Neler aldım neler, diye heyecanla anlatmaya "Esir Şarkılar Vadisi" adlı kitapla başlamak istiyorum... :)

Kimberley Freeman'ın bu kitabını, Mart ayındaki fuarda Arkadya Yayınları stadında görmüştüm ve fuarda gördüğüm en kalın romandı tabii. Önce kalınlığı ile dikkatimi çekti, sonra da yazarı ile... Geçen sene yazarın "Kor Adası" kitabını okumuş ve yazı dilini çok beğenmiştim. Fuarda aklıma not etmişsem de, hazır çıkmadan önce standın önünden bir kez daha geçtiğimizde de aklıma not etmeme rağmen; dışarı çıktığımda unutmuş ve telefonuma ne kitabın ne de yazarın ismini hatırlayamadığımdan not edememiştim de! :) 

Sonra emin olamadığım için Kimberley Freeman'ı araştırmadığım için de, geçen aya kadar ara sıra aradığım bir kitaptı. Arka kapağını okuyup hikaye çok ilgimi çekmişti çünkü; kitap 816 Sayfa ve fuarda bu sebepten de epey pahalıydı da... Arkadya Yayınları'nın kitaplarını da araştırıp bulamamıştım bu arada tabi... Derken geçen ay arkadaşımla kitap konuşurken ve Kimberley Freeman'ı konuşurken; "Galiba onun kitabıydı!" diye düşündüm araştırdım ve buldum. Neticede Mayıs ayında da D&R'da indirime girdi, sepetim alarm verdi ve epey indirimli şekilde aldım... (: 

Kitap D&R'da 34 TL idi, Fuarda 35 TL; tabi bu aya kadar. Ben D&R'ın bu ayki indirim günlerinin fırsatıyla 22 TL'ye aldım... Özel günleri çok sıkı takip etmek gerekiyormuş, şimdi buna daha çok eminim. :) Ama gerçi baktım da, indirimi bugün de hala devam eden kitaplardan; 24 TL'ye D&R'da şu an...

Rita Hunter - Kış Nefesi

En son Güz Fırtınası kitabını okumuştum Rita Hunter'ın, ben onun kalemini bir ayrı seviyorum. İlk başta benim de yabancı yazar sandığım Rita Hunter, aslında bizim Türk yazarlarımızdan desem; başlangıçta sadece bir kitap alışverişi sırasında, indirim zamanı görüp de şans verenler benim gibi hayret edeceklerdir eminim. :) 5. Rita Hunter kitabımı okuyacağım, her biri benim için özel zaten. Diğer kitaplarını okumak da kısmet olur sonra umarım... Bu kitabı da indirimden 12.90'a aldım. 

Cesur Yeni Dünya - Aldous Huxley

Yaklaşık bir senedir okumak istediğim bir diğer kitap, fuarda da maalesef bütçemin bitmesi sebebiyle kendisini alamamıştım İthaki Yayınları standından. Başka bir kitaba, Kafes'e şans vermiştim. Ama nicedir de, D&R'dan indirime girmesi için takipte olduğum bir kitaptı. İndirimden 12 TL'ye aldım ve okuyacağım zaman umarım beni çok şaşırtır, olumlu anlamda! :) Bu kitaptan beklentim nedense çok büyük...


Başıbozuk Sevdalar - Canan Tan

Ah Canan Tan, ortaokulda okumayı bana yeniden sevdiren kadın. İz kitabından sonra aramız açılmıştı Canan Tan ile, tabii bundan kendisinin haberi yok! =)) En son Kelepçe kitabını okumuştum, İz'e nazaran daha Canan Tan kitabıydı... :)

Bilmiyorum, sizin de bazı yazarlara karşı kırgınlığınız oluyor mu? "Piraye, Eroinle Dans, En Son Yürekler Ölür, Yüreğim Seni Çok Sevdi" gibi kitaplarından sonra, birçok okuyucunun da yorumuyla benim gibi düşündüğüne emin olduğum gibi; İz'de bir beklentiyi karşılayamama durumu hakimdi. Canan Tan'a öyle alışmıştık belki de biz, ondan ötürü... Sonra öyle bir şey oldu ki, okuyamadım ben de birçoğu gibi. Ama takip etmekten de vazgeçemedim, hala çok seviyorum Canan Tan'ı tabi.. :) "Başıbozuk Sevdalar"ın yorumlarını çok iyi görünce de "Aradığım fırsat bu, zaten öyle çok Canan Tan okumayı özlemiştim ki!" dedim kendi kendime. D&R'da indirimde görünce de, sevine sevine sepete attım! :) Kitap 9.90'dı D&R'da...

Halil Cibran - Ermiş

Epeydir okuma listemde olan bir diğer kitap, çekinerek de olsa bu baskıyı okumak istiyordum bende. Türkiye İş Bankası Yayınları'nın Ermiş kitabını, 5.41 TL'e aldım ve çekinsem bile yine de okumak için epey hevesliyim. Bakıp göreceğiz... (:

Theta Healing Ritim - Vianna Stibal

Listemde ilk kitabı vardı ama D&R indiriminde "Ritim" kitabı vardı Vianna Stibal'ın. O kim diyecek olana, Theta Healing öğretisinin keşfedeni diyebilirim. Kendisinin kanseri yenmesinde faydası olan tekniğini, tüm dünyaya danışmanlık yaparak öğrettiği Theta Healing yöntemi ile beynimizi teta durumuna (4-7 Hz) nasıl getireceğimizi ve yaratıcı enerjimizi nasıl bulacağımızı öğretiyormuş...

Vianna Stibal'ı yaklaşık bir senedir biliyordum, ben de onun macerasını ve öğretilerini okumak istiyordum. İlk kitabını alamadım, bütçem gereği. Ama Ritim kitabı indirime girmiş, kilo vermek üzerine de olsa teknikleri öğrettiğini söylüyordu arka kitabında diye aldım. Hiç değilse kilo vermek konusunda enerjimizi nasıl yöneteceğimizi de öğrenirim dedim. :) Henüz biraz inceledim tam okuyamadım ama çok fazla teknik yok gibi görünüyor içinde. Esas meditasyon içerikli tekniklerini de hala çok merak ediyorum Vianna Stibal'ın tabii ve internette derin içerikli bir bilgi yok bu konuya dair... Ben bu kitabı 15.05 TL'ye aldım indirimle. 

Sen Ancak Sevdiğinsin - Serdar Özkan

Birkaç sene önce "Ekim Yağmurları" kitabıyla tanıdığım Serdar Özkan'ı yeniden okuma fırsatımı da bu alışverişimle nihayet devreye soktum ve alışveriş kutumdan dün ilk başladığım kitap oldu bile kendisi... Bugün son sayfalarını okuyup bitireceğim üstelik. :) 

Serdar Özkan'ın yazı dili o kadar güzel ki, yine Ekim Yağmurları tadında bir şey beklerken bu sefer daha sade bir yazı diliyle karşılaşmayı beklemiyordum doğrusu. Yine zevkle okudum, bitti bile. Düşünüyorum da; nicesi var anlatır, kısacık kitabı bitirtemez, nicesi var okursunuz da bitirmek istemezsiniz. Serdar Özkan da benim bitirmek istemediğim tarzdan doğrusu. Keşke Kayıp Gül'ü de alsaydım dedirtti bana ama bir dahakine de Kayıp Gül'ü ya da Ölümsüz Kalp kitabını alacağım... 

Çok alıntı aldım kendime bu kitaptan bu arada şimdiden, iki tanesini bu yazımın başındaki yönlendirdiğim İnstagram bağlantımda paylaştım ama bir küçük alıntı da burada paylaşayım istiyorum. Bu arada 4.90 TL'ye aldım bu kitabı da... :)

"Hepimiz sevgi aramıyor muyuz? Hepimiz sevilmek istemiyor muyuz? Suya ihtiyacımız olduğu gibi sevgiye ihtiyaç duymuyor muyuz? Kimimiz ümidini kesiyor, sevilmekten ya da sevmekten. Ama bu ihtiyaç yok olmuyor, göz ardı etsek de, sevgi yolunda defalarca acı çekmiş olsak da, bu ihtiyaç ortadan kalkmıyor. Vazgeçebiliriz. Yıllar bizi sert, kırılgan ya da acı biri haline dönüştürebilir, umursamaz görünebiliriz, ancak ruhumuz hep onu arıyor. Sevgiyi. Sevgiden yaratılmış çünkü ruh. Ve aslını arıyor, kendini arıyor." (Sayfa 29. Sen Ancak Sevdiğinsin - Serdar Özkan)


Ya siz bu ara ne okuyorsunuz ve okumak istediğimiz ortak kitaplar var mı acaba? :) Yorumlarda kitaplardan konuşabiliriz bence. Benim okumak istediğim çok yazar ve çok kitap var bu sene, geçen seneden de fazla. İndirimleri araştırmaya da devam edeceğim ama iki raflık kitaplığım da doldu bu arada yine. Ne yapmalı diye düşünüyorum, bir bağış kutusu hazırlama düşüncesindeyim en çok da... :) Sizde durumlar ne okumak isterim. Sevgilerimle... :) 

1 yorum:

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...