22 Ocak 2015 Perşembe

Deneyimledik - Didi Bergamotlu Soğuk Çay

Merhabalar, bu tarz yazı yazmayalı baya oldu sanırım. Deneyim yazısı benim için hem güzel hem de değişik geliyor bu yüzden. Geçen sene Hindistan Cevizi deneyimimizden sonra, böyle bir yazı yeni oluyor sanırım. Hindistan Cevizi Deneyimimizin yazısını okumak isterseniz, burada... :)


Geçen hafta Didi'nin soğuk çay deneyimini yaptık. Babam sağolsun bir akşam gelirken; bana soğuk çay, annemle kendisine de şalgam almış. Değişiklik olsun diye de, bilindik değil Bergamotlu'sunu almış. Bergamotlu soğuk çayı reklamını görmüştüm televizyonda çokça ama, bir de deneyimlemiş oldum. 

Denemeden önce de, Bergamot'un nasıl bir meyve olduğuna bakmak istedim. Bergamot ağacını görmüş müydünüz hiç? Buradan bakabilirsiniz sizde, benim gibi bilmiyorsanız... :)

İnternette Bergamot için, ekşi bir meyve olduğu söyleniyor. Bir de Limon Ve Armut benzeri bir meyve olduğu söyleniyor... Türkiye'mizde Doğu Akdeniz kıyılarında (Mersin, Adana ve Hatay) yetiştirilmekteymiş...


İçtikten Sonra Yorumum Şöyle Oldu;

Biraz daha ekşilik beklerken, tahmin ettiğim kadar ekşilik yoktu içecekte. İçimi kolay bu sebeple. Bergamot'un ekşi olduğunu okuduktan sonra, çok ekşi olur sanmıştım. Böyle içtikten sonra, biraz suratımı büzüştürecek bir ekşilik beklemiştim. Ama içinde şeker olması, sanırım bu ekşiliği azaltmış biraz. Tatlı bir ekşilik oluşturmuş, ama şekersiz olmasını daha çok tercih ederdim esasen. Ama güzeldi, susuzluğu giderici ve damakta güzel bir tat bırakan hissi var. 

Bir de büyüklüğü de yeterli geldi bana. Sanki 2 bardak soğuk çay içmişim gibi geldi.İnce uzun olması, 1 bardak anca çıkar bu kutudan dedirtiyor aslında. Ama bana iki bardak içmiş kadar yeterli geldi... Annem ve babam da tattılar, onlar da benim gibi düşünüyorlar. Yani fikirler aynı... :)

Kısacası; ben bu tadı sevdim ve bir kez daha olsa içerim. Ama bir dahakine şekersiz soğuk çay bulabilirsem onu tercih edeceğim. Bildiğim kadarıyla başka markaların şekersiz soğuk çayları da mevcut. Bunu ben bir araştırayım en iyisi...

Şeker aromalı olduğunu unutmadan, denemenizi tavsiye ederim. Meyve suyu tarzında değil. Yani çok tatlı da değil, çok ekşi de. Bir başka zamanda, bir başka aromalısını da denemeyi isterim şahsen. Sevgiler... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...