13 Şubat 2020 Perşembe

İlk Farmasi Siparişim - Ben De Farmasi'liyim


Ocak 2020'den beri doğru dürüst yazamaz olduysam da, olanlar devam etmeyi sürdürdü. Ocak ayının son sürprizlerinden biri, Farmasi danışmanlığı yapmaya karar verişimiz oldu ablamla... Güzel mi oldu, nasıl olur sonrası; zamanla karar vereceğiz ona da... :) Bu yazım bir girişim deneyimi yazısıdır yani, iyi okumalar dilerim.


2013 senesinde Oriflame Satış danışmanlığı yapmıştım, belki bloğumu önceden beri okuyanlar hatırlar. Yaklaşık 6 ay kadar sürmüştü ama satış denilince bana göre değil derdim o zaman da. Buna rağmen beni epey bir süre meşgul ettiğini ve öyle bir dönemde çalışmak adına beni biraz olsun meşgul ettiğini de inkar edemem hala. Evet, biraz kazanıyor ve hediyelerle de onure oluyorsunuz. Ama yine de hala biraz olsun çevrenizin olması gerektiğini düşünüyorum, bu "Network Marketing" dediğimiz alanda aktif olup başarılı olmak adına... (:

2013'den sonra "Didem'in Gözünden" adlı bloğumda bir yazı yazmıştım çok net hatırlıyorum, adı Kapasite Meselesi Bazı Şeyler idi. Ne olacağını bilmem ama bir daha bu işlere girişmem diyordum o zamanlar da... Olmadı işte, bir kez daha giriştim böyle bir şeye. :) Ama olur ya, bu sefer yeni evimizle zamanla aktif de olursam düşüncesiyle giriştim... Kısmet işte!


Son zamanlarda ablamla örgülerimizi internette de satabilmek için İnstagram'da açtığımız hesabımızda, aktif instagram hesaplarının bizi takip etmeleri adına uğraşıyoruz. Bu aktifliğimiz sırasında farkettik ki "Farmasi" hesaplarını da, diğer network marketing firmalarının da instagram'da varlığı epey fazla. Ama en çok da Farmasi danışmanlarının açtığı hesaplar sanki çoğunlukta gibi geldi sonra...

Bir akşam ablam bana "Farmasi'de yapabiliriz aslında Didem, ne dersin?" dedi, "Olabilir." dedim ben de. Aynı akşam yattığımda, bir hesaptan "Farmasi danışmanı olmak ister misiniz?" diye bir DM geldi; şaşırdım ama tam olarak dikkatimi vermeden o akşam yattım uyudum. Ertesi sabah uyandığımda mesaja cevap verdim ve o kişi grubuna üye olduğumuz direktörümüzoldu, böylece ablam da ben de Farmasi üyesi olduk işte... :)


Bilmem inanır mısınız, ben böyle rastlantısal diyebileceğimiz gidişatlara ilgi duyuyorum aslında. Evet, vardır bir hayır, diyorum mesela. Mantıklı da geliyorsa, denemekle ne kaybedebilirim ki sonuçta... Ama öte yandan az biraz hala çevre unsurunun geniş olması gerektiğini de düşünmüyor değilim aslında.

İşte bu şartlar altında Ocak ayında Farmasi'ye üye oldum ve ilk siparişimi de geçtiğimiz pazar akşamı (09.02.2020) vermiş bulundum. Salı günü de elime ulaştı siparişlerim... Uzun zaman olmuş, meğersem özlemişim bu konumda olmayı; network marketing'den de çok, sipariş alıp sipariş vermeyi... 

Bilgi verebilecek olursam, ilk ay bu kadar sipariş vermeyi ben de beklemiyordum. Yukarıdaki kutu içerisindekiler, benim başlangıç paketi içeriğimdeki ürünlerin bir kısmı; diğer ürünler de ablam ile eniştemin verdiği siparişler. Alt resimde de kendim için aldığım bir ürün ve indirimli krem+sıvı sabun ürünlerim ile, başlangıç paketimin içeriğinden iki ürün var. Neyse bunlardan bahsedeceğim bu yazımda biraz da işte...



Netice olarak hayatımda neler oluyor bitiyor yazıyorum ya, bunu da yazabilirim dedim işte. Hatırlıyorum, Oriflame Satış Danışmanlığını yaparken de böyle yazılar yazıyordum. Umalım ki bu sefer daha da başarılı olayım, bu tarz yazılarımın devamı gelsin yine... :)

Öncelikle üyelik ücretsiz idi, sadece Farmasi sitesinden bana gönderilen link üzerinden bir form doldurdum o kadar. Yeri gelmişken kendi bloğumda kendi reklamımı yapayım; siz de benim ekibime ve bize katılmak isterseniz, ekibimin çekiliş fırsatlarına da katılmak isterseniz buradaki formu doldurabilirsiniz ve bana mail adresim üzerinden de ulaşıp detaylı bilgi alabilirsiniz. :) Satış benim işim, evden çalışmak istiyorum diyen herkesin yapabileceği bir şey; çok küçük bir geliriniz varsa, daha da kolay üstelik... 


Çok küçük bir geliriniz varsa dememin sebebi, ürünleri alırken kredi kartı veyahut kapıda ödeme seçenekleriyle çalışıyor Farmasi. Dediğim sadece bu sebepten aslında... Ben kendi biriktirdiğim paralar üzerinden alışveriş yaptım bu ay için; hem evimizin ve kendimin ihtiyacı olan ürünleri indirimli aldım, hem de çevremin desteğiyle az biraz kar katarak biraz olsun yapabileceğimi hissettim aslında.

Üstteki gördüğünüz ürünlerin hepsini 259 TL'ye aldım, içinde bir de hediyem oldu 180 Tl'yi geçtiğim için tabii ki. Farmasi yeni başlayanlar için, bir kerelik ilk siparişlerine ekleyebilecekleri Başlangıç Paketi fırsatını hazırlamış, 65 TL değerinde; biri kişisel bakım paketi, diğeri temizlik paketi. Ben Temizlik paketini tercih ettim...

 İçeriğinde; 
1 adet ruj,
1 adet genel temizleyici ürünü
1 adet at kestanesi kremi
1 adet sarımsaklı şampuan
1 adet diş macunu
1 adet BB Krem
1 adet siyah maske ürünü
1 adet beyazlatıcı krem bulunmakta idi...

Bunun haricinde kendime aldığım bir adet ürünüm üst resimde de görünen yeşil renkli yüz temizleme jeli oldu, hediyem de bu ay için parfüm idi. Neyse ki onun kokusunu da beğendim... Aslına bakılırsa, güzel buldum bu işi de şimdilik. Sadece kendi ürünlerini de indirimli alsan yeter, neticede kişisel bakım ürünleri kullanmak toplum içine çıktıkça ve kendine saygını da sevgini de var etmeyi devam ettirdikçe daimi bir konu değil mi! :))

Bu ay için indirimli aldığım ürüne gelince, üstte bahsettiğim gibi Sıvı sabun ve el kremi setleri belirli bir fiyatı doldurduğum için indirimde idi, ben de Argan Oil serisinden ikili ürün aldım. 14.99 TL idi... Bize pek uygun geldi... Kutu içeriğindeki ürünleri de deneyecek çevreme önereceğim, bakarsınız burada da yazarım diyorum işte. :)

Farmasi'li olmadan önce, kremlerini kullanıyorduk; bizde sadece biberli balsam kremi ile at kestaneli kremi vardı misal. İki krem de kendi alanlarında ağrı kesici etkili kremler, faydasını da görmekteyiz hala. Bir de diş macunlarını kullandık dönem dönem, yani o kadar da yabancı sayılmayız diye giriştik işte. Ablam şampuanını Farmasi'den aldı, eniştem parfümünü; anneme başlangıç paketinden temizlik ürünü ve rujunu deneme, babama da kremi ve sıvı sabununu deneme fırsatı oluştu... Derken biz böyle böyle Farmasi'li olduk şimdi işte... Hayırlısı olsun inşallah...


O zaman son olarak; :)

Siz de Farmasi'li olmak, kendi ürünlerinizi indirimli almak ve/veya indirimli alıp katalog fiyatı ile kazançlı satmayı tercih ederseniz; bana e-mail adresimden ulaşabilirsiniz veyahut bu yazımın altına yorumlarınızı da yazabilirsiniz... Benim ekibime katılmak isterseniz, dediğim gibi bu formu doldurmanız gerekiyor öncelikle.

Bakalım Farmasi'li olmak ayrıcalık mı olacak, yoksa yine "Kapasite Meselesi Bazı Şeyler" diyecek miyim! :) Beraber görelim ne dersiniz?

Takipte kalın diyorum, ben inşallah bu yazımla ve devam yazılarımla yeniden buralarda olmayı sürdüreceğim. Sevgilerimle, bir başka yazımda görüşmek üzere; Esen Kalın... =)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...