22 Kasım 2019 Cuma

Kidega Kitap Alışverimiz - Kasım 2019

D&R haricinde ilk defa bir kitap alışveriş sitesinden alışveriş yaptım bu ay, Kidega... :)

Kidega ile "En para" sayesinde tanıştım, sanırım Ekim ayıydı. Diyordu ki En Para çalışanı, "En Para ile Kidega üzerinden her ay alışveriş yaptığınız 50 TL ve üzeri ilk alışverişinize, yıl sonuna dek geçerli kampanyamız ile bir adet kitap hediye ediyoruz." İşte bu sebepten alışveriş sepetimi diğer sitelerde kıyaslama yapıp en uygun -hem fiyat hem de stoklar sebepli olarak- Kidega'dan yaptım. Tavsiye ediyorum da tabii ki... :)


Yeğenim Kağan'ın sınıf öğretmenlerinin okumalarını istediği kitap listesini tamamlamak gerekince, bir ay erkene çektim ben de alışverişimi; fırsat bu fırsat diyerekten... 10 kitap onun, 8 kitap benimdi. 11'inde sipariş ettik, hemen ertesi gün kargom hazırlandı ve kargoya verildi... 

Bu noktada belirtmem gerek; Kidega'nın en sevdiğim noktalarından biri, almak istediğim ürünün tedarik sürecini sepetimde görebiliyor olmam idi. Zira 15'i sabahı Antalya'ya yola çıkacağımızı bildiğimden sebep, birkaç kitabımı sepetten çıkartmak durumunda kaldım. Zira o çıkarttığım kitapların tedarik süreleri 2 gün veya 3 gün gibi sürelerdi. Sipariş ne kadar çabuk hazırlanır ise o kadar iyi diye, bir günde tedarik edilebilir idi sepetimdeki tüm kitaplar... :) 


İlk olarak Kağanımın kitapları ile başlayalım, ki birçoğu okumak istediğim ve Robin Hood harici diğerleri de okumadığım kitaplar benim. Kağanımla beraber okuyup yeğenimi sınayacak olan benim ve tabi bu durumdan da faydalanabilecek... 

Ne yazık ki ilkokulda ben kitap okumayı sevemedim, sevemediğim kitapları okumayı bırakabilmemin mümkün olmadığına bağlıyorum bunu da. "Küçük Lord" korkulu rüyamdı misal; o hikayeyi bir türlü sevememiş ama hep 9.sayfada kaldığım halde baştan okumamın öğretmen ve velilerim tarafımdan öğütlenmesi sebep, her defasında daha çok gıcık olmuştum o hikayeye... :))

Ortaokulun ortasından beri kitap okuyorum işte ama esasen lisede alışkanlığımı hayatıma kazandırdım; ortaokulda İpek Ongun, lisede ise Alacakaranlık serisi ve Canan Tan kitapları şimdiki kitap okuma alışkanlığımın başlangıcıdır. (:

Türkiye İş Bankası Çocuk Kitapları;

1.) İnsan Neyle Yaşar - Tolstoy
2.) Bambi - Felix Salten
3.) Polyanna - Eleanor H. Porter
4.) Oliwer Twist - Charles Dickens
5.) Moby Dick - Herman Melville
6.) Çocuklar İçin Nasrettin Hoca Fıkraları -Derleyen: Mehmet Fuat
7.) Robin Hood - Howard Pyle
8.) Kayıp Dünya - Arthur Conan Dyle
9.) Küçük Deniz Kızı - Hans Christian Andersen
10.) Gulliver'in Gezileri - Jonathan Swift
Gelelim benim kitaplarıma, dedim ya sekiz adet diye; o sekiz adete karar kılana kadar, kaç kitap daha sepetten çıktı. Hepsi de maalesef tedarik süreleri uzun olan kitaplardı... 

Kitap alışverişimde bu seferki amacım, daha önce okumadığım ve okumak istediğim yazarların kitaplarını almaktı tamamiyle. Ama içine iki adet okuduğum yazar girdi maalesef, atmaya ise bir türlü gönlüm razı gelmedi! :)

Kitap seçmek zor bazen ama daima en güzel alışveriş benim için. Bilen bilir, eğlenceli de olsa sıkıntılı süreçler de geçirilebilir. Öyle oldu işte! Bir gün uğraştım ama değdi. Aşağıya ilk önce okuduğum yazarların kitaplarıyla başlayıp listeliyorum bu alışverişimde kendime aldığım kitaplarımı;

1.) Geçmişe Yolculuk - Stefan Zweig (Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları - Modern Klasikler Dizisi - 112); Antalya'ya geldiğimizin ertesi akşamı başladım (16.11.2019), ertesi gün öğlen bitirdim. Fırsat bulduğum anlarda okuduğum ve yine su gibi akan hikayelerinden biri idi benim için. :)

2.) Kalbimin Can Mayası - İclal Aydın (Artemis Yayınları); Bu sene içinde ilk kitabını okuduğum ve ertelemek istesem de yeni çıkan ikinci kitabını da okumak istediğim o Ayvalık hikayesinin yer aldığı Üç Kız Kardeş'in devam kitabı. Dönünce okuyacağım inşallah.

3.) Ben Kirke - Madeline Miller (İthaki Yayınları); Hep derim, çok söylenen ve önerilen kitaplardan korkuyorum diye. Ama bu sefer başka; hem mitolojik bir hikaye, hem de İthaki Yayınları kitabı. Az biraz çekincem olsa da yine, güveniyorum bu kitabın hikâyesine de.. :) 

4.) İki Yeşil Su Samuru - Buket Uzuner (Everest Yayınları)
5.) İncir Kuşları - Sinan Akyüz (Everest Yayınları)
6.) Patasana - Ahmet Ümit (Everest Yayınları);

Bu üç Everest Yayınları kitapları, Midi boy kitaplar kategorisiyle indirimde idiler. Kitapların gerçek boyutlarından küçültülmüş halleri ve gerçek boyutları gerçekten daha pahalı. Ben bu boyutlarının her birine 8 TL verdim, bence daha uygun bir fiyat.. :) Aynı zamanda üçü de daha önce okumadığım ve çok okumak istediğim yazarlar kategorisinde idiler. Kitapları da aynı şekilde denk geldi, şükür ki! 

7.) Yeraltından Notlar - Fyodor Dostoyevski (Can Yayınları); Liseden beri okumak isteyip de, klasikler dizisinde olduğu sebeple bir uzak durduğum kitap idi. Yazarı da aynı şekilde, fazla klasik olduğu ve benim hep bir klasiklerle karşılaşmalarımın kötü olması sebepli ertelenen bir tanışma. (Ne yazdım be! Ama kısa cümlelerimle daha uzun olurdu burası...) Bir mutlu tanışma mı olacak göreceğiz, yazarla ikinci kitabı sayesinde tanışacağız işte. 

8.) Leydi Susan - Jane Austen (Kanon Kitap); Ve Kidega ve En para ortaklığıyla hediye kitabım, daha önce hiç okumadığım bir yazar ve de tanışmadığım yayınevi. Jane Austen en klasiklerden esasında ama Gurur ve Önyargı kitabından kaçtığım gibi kaçamadım bu kitaptan, hediye kitabımı seçme sırası gelince... :) 

İşte bu kitaplarımın yanı sıra, bir de okumadığım bir kitap daha var evde. Bu alışverişimle gelen kitaplardan okuduğum bir kitabı çıkarır ve listeye onu ekler isek, Kağanımın kitapları ile 18 okuyacağım kitabım var. Hadi kolay gelsin bana! Antalya'dan dönünce ama! :)

Antalya'dayız işte şimdi, 15 Kasım'dan itibaren, ilk dönem içi bir haftalık tatilden istifade görevlerimizi yapmaya geldik; dedemin mezarını yaptırmaya ve de bir arada bulunup anneanneme dedeme, yengemin babası Hüseyin amcaya ve tüm ölmüşlerimize dualar hediye etmeye... Allah kabul etsin inşallah.

Fırsatları da kolluyor, Meromla ve kuzenim İncimle bol bol vakit geçiriyoruz burada. Bir hafta bitince de döneceğiz kısmetse. Bu yazımı da aradan çıkarttım böylece, benim çok severek yazdığım bir yazı oldu yine ve umarım siz de severek okursunuz dileklerimle. :)

Okudum yazılarında, kitap sohbetleriyle yorumlarda buluşmak üzere; bol okumalı, bol hikâyeli günler diliyorum hepimize. 

Antalya'dan sevgilerimle, Didem Köse. (; 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...