10 Ocak 2014 Cuma

2013 Okuduğum Kitaplar Listesi


2013 senesine kadar senelik okuma hedefi koymamıştım kendime. Kitap okumayı seven biriyim. Hep bir önceki seneden daha çok kitap okumayı hedeflesem de kendim için, sayı olarak bir hedef belirlememiştim geçtiğimiz seneye kadar... 2013 senesinde, uzun zamandır çok severek takip edip okuduğum blogger Sergül Kato sayesinde böyle bir şey yapabileceğimi düşündüm. Bloğu burada... :) Kendisi çok güzel bir okur ve kırtasiye sever. Ondan sonra kırtasiyeye olan düşkünlüğüm de kalem yönünden yeniden geldi doğrusu... :)

Sergül Kato'nun kendine koyduğu hedef gibi bende kendime 2013 için 25 kitap okuma hedefimi koymuştum. Ancak bu sene geçirdiğim büyük atağın da etkisiyle hedefime ulaşamadım ne yazık ki... :) Bakalım 2014 hedefimi tutturabilirim inşallah diyorum artık... :)

2014 için okuma hedefim yine 25, ama bu sefer önce hedefimi tutturmayı ardından da geçebilmeyi istiyorum. :) Sergül Kato'ya Sevgilerimle... :)


Bu sene okuduğum kitaplara gelirsek, Toplamda 17 kitap okudum 2013 senesinde. Tarihlere göre sıralı değil, bu sene okuduğum kitaplar karışık olarak durmakta. Bende kendime bir okuma defteri tutsam fena olmayacak sanırım. Okuduğum kitaplardan altını çizdiklerimi not ettiğim not defterim olsa da epey zamandır, bir kütüphane defteri ile okuduğum kitaplar defteri tutma düşüncem de var 2014 için. Bakalım kısmet... :)

2013'de Okuduğum Kitaplar;

1.) Audrey Niffenegger - Zaman Yolcusunun Karısı ; yazısı burada

2.) Pucca Günlük 2 - Ve Geri Kalan Herşey ; Burcu'mdan gelen kitaplardan biriydi. Geçte olsa okumuş bulundum bu sene. Pucca eğlenceli bir kitap yazarı. :)

3.) Kahraman Tazeoğlu - Kıyısızlar ; yazın okuduğum kitaplar arasında idi kendisi. Her zamanki gibi müthiş bir Kahraman Tazeoğlu yapıtıydı. Yazısı, burada.

4.) Kış İkindisinin Evinde - Kürşat Başar

5.) Kelebekler Ve İnsanlar - Üstün Dökmen ; Yazın okuduğum kitaplardan biri.

6.) Kahraman Tazeoğlu - Kayıp Yüzyılın Prensesi Oylum ; Yazın okumuştum.

7.)  Esra Erol - Kara Duvak ; Yazın okumuştum.

8.) Ömer Sevinçgül - Hayat Sevince Güzel ; Senenin okuduğum tek hikaye kitabı idi kendisi. Kendisi hediye kitabımdı Mero'mdan. Yazın okuduğum kitaplardan biriydi. :)

9.) Serdar Özkan - Kayıp Gül 2 - Ekim Yağmurları ; 2013'ün en sevdiğim kitaplarından biri oldu. Burada...

10.) Hande Altaylı - Aşka Şeytan Karışır

11.) Stella Molinas Trevez - Ben 44 Yaşındayım Oğlum 53 ; Senenin okuduğum ilginç kitaplarından biri oldu. Bu da Burcu'mun gönderdiği kitaplardan biri. Geri istiyor ama ben vermeyebilirim diye şaka takılıyorum. :)

12.) Hubert Selby Jr. - Bir Düş İçin Ağıt ; Burada

13.) Debbie Macomber - Bir Yumak Mutluluk

14.) Debbie Macomber - Bahçemde Yeşeren Umutlar ; senenin okumayı sevdiğim en güzel kitaplarından ve yazarlarından biri oldu kendisi... Çok güzeldi, bununla ilgili yazı yazmadığıma şaşırdım doğrusu... :)

15.) Federico Moccia - Gökyüzünün Üzerinde 3 Metre

16.) Maeve Binchy - İtalyanca Aşk Başkadır

17.) Jack London - Martin Eden ; Senenin okuduğum son kitabı, yazısı burada :)

İşte 2013 bu kitaplarla geçmiş. 2014'e daha çok kitap sığdırabilmeyi diliyorum. Çünkü okumak istediğim nice kitap sürekli artıyor duruyor... :) Yarım bırakılmış kitaplarım var bir de, ara sıra dönüp okuduğum yavaş giden 2 dünya klasiği kitabım var. Umarım bu sene daha çok dünya klasiği de okuyabilirim. :)

Sevgilerimle... :)

Kitaplar demişken; Kitaplardan Bahsedelim Biraz yazısı için buraya tıklayabilirsiniz...

2 yorum:

  1. Son iki kitap dışındaki kitapları tanımıyorum. (Belki de tarzım değil) Binchy'i bir korsan kitaptan okumuştum. Naif bir yazar. Jack London'la ilgili düşüncelerimi paylaşmıştım. yıllık kitap irdelemesini ben de her sene blogda yapıyorum. 2013 için önümüzdeki hafta yazacağım.
    Daha gelişkin ve nitelikli tarzlar denemelisin derim. Örneğin iyi bir roman okuru için İngiliz, Fransız ve Rus klasikleri mutlaka okunması gereken adeta alt yapı kitaplardır. Hem çağlarını tanıtırlar ve hem de adeta birer okul gibidirler.
    Bir de hedefleriniz daima tekrardan çok daha fazlaya yönelik olmalıdır. Not almak, kitap kaydı tutmak, önemli paragrafları yazmak her zaman eğlendirici ve bilgi vericidir.
    Çok okumalı güzel bir yıl diliyorum. Sevgiler, saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim. Ama okumak insanın istediği tarzda olmalıdır bence. Sonuçta herkes her tarzı beğenip okuyamayabilir. İyi bir roman okuru illa şunu şunu okumalı diye bir tanımı doğru bulmuyorum pek ben o yüzden. Yazarına ve kitabına göre değişir... Dünya Klasikleri herkesi memnun edemeyebilir mesela. Ya da benim okuduklarımı bilmiyor veya tarzlarını beğenmiyor olabilirsiniz... O yüzden gelişkin ve nitelikli tarzlar dediğiniz göreceli bir kavram. Çünkü her insanın iyi diye nitelendirebileceği kitaplar ve içlerinden çıkardığı birçok ders vardır kendine göre...

      Hedefler konusuna gelince, kendi kendimle yarışıyorum ben. Bir yandan sağlığım bir yandan derslerimle ilgilenirken, 2013 epey zorlu geçti. 25'i tutturup geçtikten sonra yükseltmeyi uygun gördüm o yüzden bu sene de. Verimli ve zevk alarak okumak daha önemli oluyor çoğunlukla benim için. Not almak hayatımın her alanında, ancak bir kütüphane defterim ya da okuduklarım defterim olmadı, bir kağıda not aldıklarımın haricinde. Bu sene olsun inşallah diyorum onlar içinde. :)

      Bende sizin 2013 okuduğunuz listenizi okumaya çalışacağım. Bende size okumalı bir yıl diliyorum. Sevgiler saygılar benden... :)

      Sil

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...