5 Ocak 2015 Pazartesi

Okudum - Sergüzeşt

2015`in ilk okudum yazısı erken geldi bu sene. Senenin biten ilk kitabı gerek kısa olmasından gerekse okuma aşkımın üst sınırlara ulaşmasından ötürü 2 gecede bitiverdi. Sergüzeşt bitti, sıra Eragon`da... :)


Sami Paşazade Sezai`nin Sergüzeşt adlı bu romanı, Romantizmden Realizm`e geçişin ilk eseri kabul edilmiş. Bu açıdan bir ilki okumak beni heyecanlandırdı doğrusu. Aklımda edebiyat derslerimizde gördüğümüz ilkleri içeren yapıtlarımızı okumak vardı, bir yerden başlamış bulundum böylece.

Kitap, esir alinan kafkas kızlarının acımasızlıklarla dolu kölelik hayatlarını anlatıyor. Benim okuduğum Mitra Yayınlarının baskısıydı. Anlatım da, öyküsü de güzel bir kitaptı.

Eski kitapları da, kendini kanıtlamış olanları özellikle, okumayı sevdiğimi anladim bu kitapla yeniden. Kerime Nadir`in Hıçkırık`ı, Reşat Nuri Güntekin`in Çalıkuşu kitabından sonra, eski edebiyattan güzel bir yer edindi okuduklarım arasında.

Okunmaya değer bir kitaptı, darısı diğer kitaplarımın başına... :)


Not; Geçen seneye nazaran bu sene okuma hayallerime ve hedeflerime fazlasıyla kavuşacağıma inaniyorum. 2 seneden beri 25 olarak belirlediğim okuma hedefini, bu sene 50 olarak arttırdım. Önceliklerim kütüphanemdeki kitaplar tabii ki...

Mutlu haftalar... :)

2 yorum:

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...