25 Aralık 2013 Çarşamba

İzledim - Yağmur Adam (Rain Man)


Bu bir İzledim yazısıdır. :)

Rain Man'i yani Yağmur Adam'ı izledim bugün. Cumartesi günü akşama doğru izlemeye başladığım bir filmdi kendisi, yarım kalmıştı. Bugün ise geri kalanını izledim, taze taze yazıyorum şimdi... Rain Man 1994 yapım bir film. Tom Cruise'un daha genç olduğu zamanlar yanii. :) Filme puanım 10 olacak, çünkü kardeşliği ve iki kardeşin kurduğu derin bağlantıyı çok güzel anlatan bir film olmuş. İzlemek için bu kadar geç kalmasaydım keşke. :)

Sonu tam beklediğim gibi olmadı elbet filmin, ancak bu son da güzeldi. Tom Cuise'un Charlie rolünü oynadığı, Dustin Hoffmann'ın da Reymond rolünü oynadığı karakterler çok başarılıydı. Dustin Hoffmann'ın oyunculuğu ön plana çıkmış elbet, ancak Tom Cruise'un oyunculuğu da Dustin Hoffmann'ın oyunculuğunu takip ediyordu... :)

Filmin Konusuna Gelince; Ailesinin tek oğlu olduğunu sanan Charlie, hayatta annesinden sonra babasını da kaybedince mirasın ona kalacağına sevinerek babasının cenaze törenine gider. Aralarındaki kavga ve anlaşmazlıklar dolayısıyla senelerdir görüşmediği babasının, mirası bir kuruma bıraktığını öğrenen Charlie araştırmaya koyulur. Ve o kurumda bir abisinin olduğunu ve asıl mirasın abisine bırakıldığını öğrenir. Abisinden hakkı olan mirası almak üzere yaşadığı şehre götürmesiyle asıl macera başlar. Bundan sonra yıllar sonra iki kardeşin bir araya gelme süreci başlar... (İzlediğim kadarıyla konusunu yazmak istedim yine.) :)


Gelelim filmde beni en çok etkileyen kısma; elbetteki filmin sonuna doğru abi kardeşin başlarını birbirlerine dayamaları beni çok etkiledi. :) Sevginin birleşimiydi bu, bağlılığın gösterişiydi. Anne babaya duyulan sevgiden sonra, kardeşlik gelir bağlılık konusunda. Kardeş, abla, abi, başkadır. Aslında bu hayatta en yakın ve en sıkı arkadaş ve sırdaştır kardeş... Allah cümlesine, bu yakın bağlılığı tattırsın... Şükür ki ben şanslı bireylerdenim, bir ablam var... :)

Diyeceğim şu ki; bu film izlenir. Size güzel bir zaman geçirir, tatlı duygular hissettirir. Biraz daha uzasaydı film, kesinlikle bu kardeşlik örneğine ağlayabilirdim. Aralarına, büyük kardeşin engellilik durumu girmiş olsa da, kardeşlik duygularını tatmalarına engel olamayacağını gösteriyor film... :) 

Sevgilerimle...

*Bu yazıdaki resimler, Google Görsellerden alıntıdır. :)

2 yorum:

  1. çok güzel bir filmdir,ne de olsa Tom Cruise var :) bayılırım kendisine çocukluğumdan beri
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğiniz gibi, Tom Cruise olur da, güzel olmaz mı? :) Bende severim kendisini ama uzun zaman olmuştu Tom Cruise filmi izlemeyeli. Güzel bir oyuncu... Sevgiler benden... :)

      Sil

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...