16 Aralık 2013 Pazartesi

İşte Geldim Burdayım


Bu Haftasonu 2013-2014 Aöf Öğretim Yılının vize dönemiydi birçoğumuz için. Ve vize sınavlarıma girdim geldim bende. :) Hem soğuktan nasibimi aldım, hem de 2013 yılının son sınavlarına girmiş oldum. Kısacası, İşte Geldim Burdayım. =)


Vizeleri bitirmiş olmanın mutluluğuyla yazıyorum elbette, ama bir de haftasonunun beni yormuşluğuyla yazıyorum şu an. Tabii bu yazı, başta bu sabah yazılmak üzere kararlaştırılmıştı ama ancak kendine gelebilen Didem, bu zamana yetiştirebildi... :) Affola... :)


Öncelikle bu resim dün sabahki sınav oturumumdan sonra ablamların eve dönerken çekildi, benim tarafımdan. :) Bursa İzmir Çevreyolunda seyir ederken... :) Bakalım nasıl geçti bir haftasonu... :)


- Vizeler güzel geçti, alttan 2 dersim haricinde sınavlarım güzeldi. Bir de bir ders var ki bu dönem canımı yakacak gibi. Ama finallerde de daha iyi performans diliyorum kendime ve öğrencilerin cümlesine... :)

- Bursa acayip soğuktu benim için, öyle böyle değil. İki dakika bile sürmeyen dışarı çıkışlarda dondum dün akşam resmen. Sınav sonrası biraz Avm gezdik, bana da değişiklik oluyor hem. Avm'ye girişlerdeki dışarıda geçirdiğimiz vakitlerde kızardım ve yandım için için. Arabaya binerken de öyle. Eve beni zor attık. :D Beni diyorum, çünkü bizim evin en çok üşüyeni benimdir. Soğuğa dayanıklı bir yapım yok pek. Gemlik'imin gözünü seveyim dedim, dün gece evimize gelince bir kez daha... :)

- Ablamlar yeni evlerine taşındılar söylemişimdir mutlaka. Söylemedi isem de, şimdi söyleyeyim; ablamlar evlerine taşınalı 1 ay oldu. Ve evleri yeni bina olduğu için, kolay ısınan bir ev değil. Biraz soğuk evleri, ve 1 yıl sürer binanın ısınması diyorlar annemler. Bizim evimizde yeni bina iken, ilk oturan ve 1 sene koca sitede tek oturan bizdik, oradan biliyoruz; yeni evlerin ısınması biraz zaman alacak. Haftasonu dışarının soğukluğu, içerinin soğukluğu derken soğuğa alışma süreclerinde epey zorlandım. Ve evet ablamların da bir evi var şimdi; Allahım cümlesine ağız tadıyla oturmayı nasip etsin. İsteyen herkese de nasip etsin. Amin. :)

- Evet bu haftasonu evimin kıymetini anladım yeniden ve durumumun ciddiyetine de yeniden vardım. Farkındalık içeren bir haftasonu oldu benim için yani... Yani şöyle ki; bu atak sonrası kasılmalar ve ağrılar başlamıştı ya 2-3 sene önce, kasılmaları atlatmıştım şükür; oluyor 1 sene kadar. Ancak ağrılarım henüz tamamen geçmedi, dizlerimin güçsüzlüğü soğuklara karşı tepkiler sonucu artıyor. Soğuklar ağrı da yapıyor güçsüzlük de yani. Kaslarım soğuğu pek sevmiyor, tabii bir de bu güçsüzlük varken olması çok normal bir durum. Bu konuya çözümler aramaya devam ediyorum, daima sıcak tutmaya devam ediyorum hep. Ama başka çözümler de lazım artık, daha yarayacak çözümler; bu haftasonu bunun gerektiğini anladım iyice...

- Dün Ailecek rejime başladık, tabii eniştem hariç. Eniştem tığ gibi olduğundan ne ihtiyacı var ne de gereği. :) Ama bizimle dalga geçmiyor değil tabi. Ailecek girdiğimiz rejim, siz rejim diyin ben sağlıklı yaşam, ömür boyu sürsün diliyorum. Yeni planlar da getirdi yani bu haftasonu. Benim bu açıdan planlarım sürüyordu zaten, diliyorum daha aktif olacak. En azından egzersizlerimi kendim yapma yolunda sonunda planımı oturttum. Şimdi sıra bu egzersizlerime daha çok hareket katıp, zayıflama yoluna katkıda bulunmakta... :)

- Son olarak söyleyeceğim şey; bu haftasonunun ardından hem rahatladım hem de epey yoruldum. Ve eski düzene kavuşma heyecanım var bir de. Kitaplarıma yeniden kavuştum, okuma kitaplarıma, hobi defterlerime de yeniden kavuştum. İnsanın başında bir sorumluluk oldu mu, ciddiye alıp başarmak istediğinde bazı şeylerden feragat etmek zorunda kalıyor. Bende okuma kitaplarımdan ve defterlerimden feragat etmek zorunda kalmıştım bir süredir, ve bu durum epey sıkıcıydı esasında. Onlara da, İşte Geldim Burdayım dedim. Ve bir daha ne olursa olsun bırakmama kararı aldım. Sınavlara çalışma yöntemimi onlarla sürdüreceğim. :)

- Gerek soğuk gerek derslere ve sınavlara fazla odaklanma, gözlerimi de bedenimi de epey yordu bu haftasonu. Ama toparlanacağım bu gece de dinlenince. Yarın buralarda olacağım yazılarımla inşallah. Ama bugün de artık bana müsaade... :)

Beni okuduğunuz için teşekkürler, İyi geceler... :)

Sevgilerimle...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...