30 Aralık 2013 Pazartesi

2013'e Dair Notlar


2013'de yaşadığımız ve akılda kalan olayları yazmıştım bir önceki yazımda. Burada... :)

Ama bununla bitmedi tabi, daha diyeceklerim var... :)

2013'den daha iyi senelerim de oldu ama daha kötü senelerim de oldu doğrusu. :) 2013'ü hem kötülüyorum, hem de iyi yönlerini düşünüyorum da; her kötülük bir şey öğretiyorsa da, çoğu iyilikleri de bozuyor doğrusu... 2013 biraz böyle seneydi işte benim için. Hem iyi hem de kötü... Acısıyla tatlısıyla geçti yine yani... :)

Bugün 2013'e dair iyiler ve kötüleri, yani en'leri yazmak istedim. :) Ve şu an hangisinden başlasam bilemedim. :) En iyisi en kötülerden başlayalım... :)


2013'ün En Kötüleri;

2013'ün En Kötü Olayı; Siyaset alanında olmuştu. Gezi olayları, Reyhanlı patlamaları, Tutuklanmalar, Siyasiler arasında bol atışmalar... (Ve bunlar sadece benim aklımdakiler, umarım yeniyıl da böyle üzücü şeyler olmaz)

2013'te Okuduğum ve Beğenmediğim Kitap; Bir Düş İçin Ağıt... Ben filmini daha hoş bulmuştum kitabın...

2013'te İzleyip Beğenmediğim Film; Celal ile Ceren...

2013'te Yaşadığım En Kötü Dönem; Aslında dönemimiz; Haziran'da geçirdiğim atak ve sonrasıydı. Bizim için ilk 6 ay'ı daha güzeldi bu senenin dedirtti 2013. Haziran'dan sonra zor bir dönem başladı. Ve biraz daha iyiyim şimdi şükür. Ancak Haziran ve sonrasından beri eskisi gibi olmadı birçok şey. Ama şimdi o zamanki kadar da kötü değilim. İnşallah 2014'de bu atak halini yavaş yavaş tamamen üstümden atarım... :) Bugünüme şükür daha iyiyim en azından.

2013'te Yaşadığım En Kötü Deneyim; Geçirdiğim ataktı sanırım. Ama ailemin yani en büyük destekçilerim yanlarımdaydı. Bilemedim ki en kötü deneyim demek doğru olur mu? Sonuçta kötü de olsa, her kötü deneyim veya olay olmasa da çoğu öğreticidir. Evet bu deneyimin de öğrettiği oldu doğrusu...

2013'te En sevmediğim günler; Kağan'ın anne babasından ayrıldığı zamanlar, annemin hasta olduğu günler ve kavga içerikli günlerdi... Şükür ki hepsi de atlatıldı ama... :)


Bu resimler bu arada, İkea'nın çıkışındaki ağaçlardan çektiğim resimler. Çok daha güzel ağaçlar da vardı ama ben az fotoğraf çekebilmiştim. :) Ancak süsleme işinde de bazen sadelikten yanayım sanırım... :)

2013'ün En İyileri'ne Geçersek;

2013'de yaşanan en iyi olay; Bizim yeni araba almamız, ablamların da yeni evlerine taşınmış olmalarıydı. Aslında en iyi olay diyince aklıma hep ailemle olabilmiş olmanın güzelliği geliyor aklıma. Ama ilk başta saydıklarım da iyi olaylardandı... :)

2013'de okuduğum ve en çok beğendiğim kitap; Aslında bunda kararsız kaldım. Kötü diye benimsediğim kitap çok azdı. Ama en iyi kitaplardan ikisi, Debiie Macomber kitaplarıydı; Bir Yumak Mutluluk ve Bahçemde Yeşeren Umutlar'ı okudum bu sene. Kahraman Tazeoğlu'na imzalatmış olduğum Kıyısızlar kitabı Kayıp Gül 2-Ekim Yağmurları-Serdar Özkan ve Gökyüzünün Üzerinde 3 Metre kitapları da en sevdiklerim arasındaydı... :)

2013'de okuduğum en ilginç kitap; Ben 44 Yaşındayım Oğlum 53 kitabıydı. Yazarı Stella Molinas Trevez... Cidden kitabın ismi kadar kendisi de ilginç. :)

2013'de izlediğim en iyi film; 3 İdiots'tu. Kendisi bir Hint filmi ve komedi dram bir arada. :) Ayrıca ek olarak Mesajınız Var ve Harry Potter ve Melez Presn filmlerini de çok sevmiştim. :)

2013'de izlediğim en iyi Türk filmi; Komedi dalında, Romantik Komedi 2- Bekarlığa Veda. Aslında kategorilere mi ayırsaydım ki filmleri bilemedim. İzlediklerimden bunlar aklımda kalmış belki de. :)

2013'de geçirdiğimiz en iyi dönem; Yazın ailecek takılmalardı sanırım. Bir de haftasonlarında bir araya gelebilmeye başladığımız tatiller. Malum ablamla eniştemin tatilleri birbirine uymuyordu, bu sıra düzelmeye başladı biraz. :)

2013'de yaşadığım en iyi deneyim; Bu sene teyze olalı ikinci senem de olsa, Kağan büyüdükçe ve gittikçe bizleri benimsedikçe ben teyzeliği daha çok sevmeye başladım. Evet bu sene de en sevdiğim deneyimlerimden biriydi teyzelik. :)


2013 ne çok iyi ne de çok kötüydü yani... Tabii bazı kötü olaylar iyileri bastırmaya çalışmıyor değil. Ancak yine de iyilere sahip çıkmalı bence. O yüzden kötüyü başta söyledim ki, iyilerin tesiri kalsın aklımda, aklınızda... :) 

Ailemle beraber geçirdiğim dolu dolu günlerle dolu bir yıldı... Söylenecekler bitmiyor en iyisi bir an önce bitireyim bu yazıyı. :) 2014 güzel gelsin, 2013'ün sonundaki verimli zamanlarım gibi verimli olsun hepimiz için... :) Amin... 


2014, iyi olacaksın. İnanıyorum bak sana, ona göre... :) 

Sevgilerimle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...