28 Aralık 2022 Çarşamba

İzledim, İlk Turnuva Ve Keşiflerimiz - 2022'nin Son Haftasonundan Kalanlar


Biten haftasonu 2022'nin son haftasonuydu diyorum, çünkü bir sonraki pazar günü 2023'ün ilk günü olacak... :) 24-25 Aralık günlerinde 2022'nin son haftasonunu, kendine yakışır şekilde yaşadığımızı düşünüyorum. Canımıza sağlık... =)


24.12.2022 - Cumartesi günü, bir tane film izledim ama tüm sene boyunca izlemediğim kadar film izlemiş oldum. Çünkü bu sene, hiç film açıp izlememişim; onu acı şekilde farkettim... :) 

Kışa özgü, Noel temalı ve de yeni yıla girme odaklı filmleri izlemeyi çok seviyorum. Cumartesi günü de tam buna yönelik bir gündü ve aklımdaki iki filmi ( Winter's Tale, Silver Skates) hem izlemek hem de önermek istedim instagram adresimden. Ama sadece birini, Gümüş Patenleri izlemek nasip oldu... 

 "Silver Skates (Gümüş Patenler)" filminin ismini ilk etapta bulmk zor oldu ama bulunca da izlemeden geçemedim. 

Burada da hem önerim hem de bir daha ismini unutursam diye bana hatırlatma olsun, ikisi de birbirinden güzel filmler benim için; ama Gümüş Patenler hala işlediği konular ve eğlenceli anlatımı ile alanında daha özel. Türkçeye Kış Masalı olarak geçirilen filme gelince, o da çok eğlenceli ama az biraz daha duygusal draması mevcut bir film.

Sene bitmeden, bu hafta sonuna kadar Kış Masalı'nı da tekrar izlemek istiyorum... Kısmet olur umarım...

Gümüş Patenler'i neden sevdiğimden bahsedeyim size; seçilen dizi sahneleri ve eskiyi çok yerinde hissettirmesi başlıca sebebim ama eski dönemde bir kadının bilime ve doğrudan saf sevgiye ne kadar asil ve kararlı bir şekilde ilerlediğini izliyoruz. Dönemin zengin fakir kavramı işlenmiş ama hiçbir şekilde gereksiz "kahrol fakir" edebiyatı yoksu. Acındırma acıma veya hor görme de değil, derinden bir üst tabaka alt tabakayı hissediyorsunuz; ama en çok eğitime aç Alisa'nın azmine hayran bırakıyor film...

Gelelim oğlan figürümüze, gurur odaklı bir genç de olsa onun sevdikleri için yapamayacağı şey de yok. Hırsızlık çetesiyle iş yapmaya geçtiğinde buzda kayma yeteneğini ve hayatta kalma becerilerini gösterme zamanı geliyor onun için de. Bu çete sayesinde hayatının aşkıyla tanışıyor. Babası için utanç kaynağı olan iş sayesinde hayatını kazandı bir nevi... 

Çok anlatmayıp tüm hikayeyi anlatmak arasında gidip geliyorum, en iyisi susayım... :) Ama kadının erkek varken eğitim dünyasında yer almasını doğru bulmayan babasına rağmen, o savaşıyor; bence bu film gibi kıymetli konulara daha çok önem verilmeli... :) (izlensin lütfen, hiç sıkılmayacağınıza eminim!)


Kağanım'ın İlk İl Satranç Turnuvası Ve Beraber Kitap Evi Keşifimiz;


Bu Cumartesi-Pazar yeğenim Bursa il kapsamında ilk satranç turnuvasına katıldı... :) Cumartesi günü annesiyle beraber gittiler, pazar günü de anneannesi, kardeşi ve ben teyzesi olarak yanlarında idik. Babam ve eniştem işte oldukları için eşlik edemediler ama güzel bir haftasonu oldu hepimiz için..

Pazar günü ilk maçı 13.30'da idi, rakibi gelmeyince Kağanımın hanesine yazıldı yendi diye. Öğleden sonra 16.30daki maçına kadar vaktimizi ise Nilüfer CarrefourSa'da geçirdik, tıpkı benim Aöf ikinci üniversite okurken sınavlarına gittiğim haftasonlarımız gibi; iki sınav oturumu arasında vaktimizi avm'de geçirip geri sinav yerine dönüyorduk... Bu haftasonu yine o günleri yaşıyor gibi hissettim. :)

Öğleden sonraki maçını yendi geldi sevgili yeğenim. Avm'de annemle vakit geçirerek bekledik bu sefer ablam ve çocukları, maçı alıp geldi bu sefer yeğenim. 4-5 senelik oynadığı ama aktif olarak 5 aydır eğitimini de aldığı satranç dünyasında daha da güzel başarılara imza atacak canımız... Bu böyle güzel bir başlangıç oldu şimdilik. (:

Hayat önüne güzel kazanımlarla dolu turnuvalar çıkartsın dilerim. Biz elimizden geldiğince destekçisi ve de soluklanması gerektiği yer olarak yanında olacağız...

***

Kağancım ikinci maçına gitmeden önce ve sonrasında, Kika'yı turladık. Çok eğlenceli bir kitap kafe Kika... Şu sıra ülke çapında sınırlı bayileri varmış ama yolu açık görünüyor bana kalırsa... :)

Bana yeni yıl hediyemi almıştı Kağanım, ben de epeydir yeğenime ne alacağıma karar veremediğim için bekletiyordum. Sonucunda Kika'dan beğendim hediyesini, bir adet küçük kitap (Satranç- Stefan Zweig) ve bir adet de küçük defter (Kapağında Van Gogh tablosu bulunuyor). Umarım beğenecek, paketlettim ve yıl sonuna kadar açmak yok dedim... :)

Sonra ne zamandır bir arkadaşıma hediye almak istiyordum, Kika'da içime sinesi bir şey bulmuşken aldım. Küçük bir fincan, tabağı da olan; seramik bir fincan. Görünce çok şaşırıp sevineceğine eminim ama onun hediyesini verebilmem için biraz daha beklemem gerekiyor. :) 

Velhasıl ben geride bıraktığımız haftasonunda kendime sözler verdim; daha çok film izleyip düşünüp gözlem yapacağım, daha çok sağlığımın da elvermesini sağlayarak yeğenlerimle keşifler yapmaya çalışacağım... 2 ay olmuştu neredeyse, Kağanımla soğuklar sebepli bir yerler gezip keşiflerde bulunmayalı. En son Ekim ayındaki ilçe kitap fuarında beraber gezmiştik işte.. Daha nicesine olsun 2023'te... :))

Ve ben kendime vakit ayırıp sevdiğim filmleri dahi izleyemedim bu sene; misal yılın bu dönemi çok Noel filmi izlemem gerekirdi ve de Serendipity'yi yeniden izlemem gerekirdi. Olamadı... :)) 2023'e kısmet.

Kışlık eldivenime geçtim, yeni yıl planlarımı hazırladım ve gerçekleştirmeye uğraşıyorum. Şimdi son haftasonu uğurladığıma göre, en kısa zamanda size 2023 gelmeden  önce planlarımı ve bitirmem gerekenleri sıralamaya geleceğim...

2023'te daha çok haftasonu keşiflerimizden bahsedebileceğim Haftasonundan Kalanlar yazılarımda görüşebilmek üzere. Esen kalın, 2022yi sizde güzel uğurlayın! 😊



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...