29 Aralık 2022 Perşembe

2023'e Girmeden Önce Yapacaklarım - Aralık 2022


Yeni yıla girerken hep yeni yıl için yapmayı ve olmasını istediklerimizi söyleriz ya, benim bir diğer yandan da bitecek olan yıl içinde bitirmek istediklerim olur daima...

2022 içinde iş hayatımı yoluna koyarken birçok kişi çoğu zaman erteledim aslında. Hayata atılırken de birçok yapmak istediğime odaklanamadım, o bir aradalık hissine erişemedim. Yani hayata atılayım derken, birçok şeyi de ihmal ettim. Özel, yapsam iyi olur ve de belki çok önemli değil ama önemlilerin arkasında da olması gerekenlerdi. 2023'e Girmeden Önce, bu önemli olanların bir kısmını tamamlayıp bir diğer kısmını da 2023'e teslim etmek üzere hazırlığımı yapacağım! Kararım kesin... =) 



İlk sırada fotoğraf ve not düzenimi toparlamak var! Bilgisayarda da telefonda da toplu olmak prensibim ve oldurmaya çalıştığım bir durum ama bazen birçok şeyi yaparken bu mümkün kılamadığım ve yığılmalara sebep olan bir durum halini alıyor. Bu sene buna sebep olan en bariz mevzu, not defterimi aktif kullanmamam oldu! Dijitale çok kaptırdım sanırım kendimi. Bu sebeple 2022 bitene kadar, bu yıldan kalan tüm telefon notlarımı ve fotoğraflarımı düzenleyip; gerek bilgisayarda gerekse de not defterlerimde aradığımda bulabilir hale getirmeye uğraşacağım. (Telefon fotoğrafları hemen hemen tamam aslında. Telefonumdaki notlarım kısmını ise son 3 aydır fazlasıyla karıştırmış durumdayım. Umuyorum son 3 günde toparlanacaklar tarafımdan...) 

-- O kadar çok ekran görüntüsü almışım ve bunları da bilgisayarıma düzenlemek üzerine not etmişim ki, elbet bir kısmını da kullanıyorum ama kullanmadığım onca gereksizi var; biriktirip nesine kıyamadım bilmem, birçoğunu sildim ama vazgeçmem gereken bir o kadarı da var! Biriktirdiğimiz her türlü gereksiz şeyin, enerjimizden ve alanımızdan çaldığına çok inanıyorum. Bu da öyle bir mevzu halini aldı bende. 2022 bitmeden bu görevi de başaracağıma inanıyorum... =) Sizce?

2022 Okuma Hedefimi Tutamadım Ama Elimdeki Senenin Son Kitabı Olsun Diye Uğraşıyorum... Ama sanıyorum bu maddeyi olduramayacağım, henüz kitabın yarısını daha birkaç gün önce geçtim ve o günden bugüne elime alabilmiş değilim. Son birkaç gündür yoğun geçti günlerim, bu durumdan çok memnunum :) Ama gel gelelim, elimdeki kitabı bitirmeye yüz tutturamadım. Deniyorum ama en azından yeni yıla son 100 veya 150 sayfası kala girebilmeyi umuyorum... Elimde okumak istediğim diğer kitaplarım da var, bir de elimdekileri bitiremediğim için "okumak istediğim kitaplar listemdekileri" alamadığım vakitler sürmeye devam ediyor... =) Kemik Saatler gerçekten benim için çok güzel kitap ama hem ciltli hem de kalın bir kitap olunca, yatakta okuması zorluyor... Bir süredir de kitap okuma konusunu yatmadan hemen önce gerçekleştirdiğim bir eylem halini aldırdığım için, kalın kitaplar sorun olur oldu bu açıdan... 2023'de mevzu olmamasını diliyorum elbette. (:


Listeler demişken, listelerimi not edip ya o listedekileri silmek üzerine harekete geçmeye veya yanına oldu tiki atabilecek hale getirmeyi alışkanlık etmeliyim; Bu sene boyunca iki tane film izlemişim, biri televizyonda yarım yamalak olmak üzere diğeri iki gün önce tekrar izlediğim "Gümüş Patenler" filmi idi... İkinci izleyişimde "izledim" içerikli yazısını yazabildim, burada bulabilirsiniz o yazımı.

Listelerimi bu kadar doldururken, dönüp de bir türlü o listelerden silmek üzerine vakit ayırma konusuna gelince başarılı olamadım. Bir tek dizi listemden iki adet dizi silebildim! Bana kalırsa o da başarı, tüm seneye bakınca... :) 

Diyeceğim o ki, bu kadar çok liste tutmaya ve bu listedekileri izlemeye okumaya veya gezip görmeye hevesli isem bunlar adına çaba da göstermeliyim yeniden... Sene bitene kadar bu konuları da kontrol altına alabileceğim küçük not kağıtları tomarları hazırladım kendimce. O küçük tomarlara listelerimi yazıp, burada yazılarımı yazdıkça da sizlerle paylaşmaya yine epey hevesliyim. Okuma listelerim de izleme listelerim de doldu! Çok şükür diğer yapacaklarım listelerimi bu kadar uzatmadım bu sene! =) 


Sene Bitmeden Düzenli Yazabilmeye Dönmek İstiyorum; Düşüncem o ki, ne zaman eskisi gibi yazamaz oldum işte o zaman çevremdeki olan biteni daha da çok kafama takar oldum. Uykusuz gecelerim çoktu bu sene, sanıyorum ki 2021 ile alakası yoktu bu uykusuz gecelerin. Gereksizdi ama çözümlemem çok zorlandı. Şu bir gerçek ki, ben kendimi yazarak anlayabiliyorum kimi zaman. Bu gibi meselelerde yazı kendimle konuşmamda yardımcı oluyor. Kendi halimde kendimle konuştuğum zaman, çok şey saklıyor da yazıyla dökülüyor gibiyim... Bildiğim halde yapmadığıma ve yapamadığıma ise daha çok ayar oluyorum, orası da çok ayrı! =) Kendimle çok tartışmadan bu konuda da bir son verebilirsem ısrarıma, 2023 daha güzel olacak bana; inanıyorum... 


Gelelim belki de en önemli maddeye; 2022 bitmeden, şu canımı sıkan ne varsa tüm o konuları bir daha hiç ulaşamayacağım kadar derin bir rafa kaldırabilmeyi istiyorum! Bu seneden çok şey öğrendiğimi düşünüyorum insanlar konusunda, çok insan tanıdım ve herkesin dürüst olmayıp beni üzebileceğini çok net öğrendim. Bunu bu sene kabullendiğimi düşünerek, geride bırakabilmeyi ve daha az şaşırıp duraklamadan devam edebilmeyi diliyorum kendi adıma. Bunun için bir yazı veya mektup yazmak istiyorum sene bitmeden, 5 sene sonra açabilmek üzerine. Gerekirse unutursam seneye bu zamanlar açmak üzerine bile olabilir bence. Ama kendime bu sene bunu yapmak istiyorum... 




2022 bitene kadar şunu aklıma yazmaya uğraşıyorum, ne olursa olsun sen varsan kendinde umursama olanı biteni ve seni sürpriz şekilde etkilemesin insanlar. Bil ki herkes her şeyi yapabilir ama seni senden ve neşenden etmelerine, çileden çıkarmalarına asla izin verme!

Yorumlarda 2023'e girmeden 2022'de bırakmak istediklerinizi, yapacaklarınızı ve de 2022'ye söylemek istediklerinizi yazmak ister misiniz? Şayet ben siz yazarsanız okumayı çok isterim... =)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...