30 Nisan 2015 Perşembe

Zaman, Keyif Çatma Zamanıdır...

İnstagram çıktı, mertlik bozuldu lafını kullanacaktım neredeyse bugün için. Kendimi İnstagram'da resim paylaşırken bulmadan önce, buraya koştum hemen. İnstagram'a daha çok yoğunlaşır oldum bir zamandır bende, birçoğu gibi. Bir konu mu var; kısa yoldan oraya yazıyorum resimle beraber, bitti gitti. Ama benim suçum yok, bilgisayara daha sık girebilir olursam, buraya yazıyorum zaten. Bazen oraya yazmakla içimdeki yazma isteğimi biraz duraklatıyorum o kadar, buranın yerini yine de tutmuyor bence. :)


Bugün annemleri 18:30'da kınaya yolladım ve kuruldum bilgisayar başına. Resimdeki batmakta olan bu günbatımına doğru bakarken sizlere kına konseptlerimizden bahsedeyim diyerek başladım bu yazıma. Her türlü yazmadan olmuyor, benim için... :)

Annemin dayısının oğlunun düğün telaşesi bitti, gelenler şimdiye geldi. Geride kalanlar ise yarın tamamlanır. Artık bu 3 gün düğün vakti... Bugün kız kınası var, yarın erkek evinin önünde yemek, ertesi gün (yani Cumartesi de) düğünümüz var. Allahım tamamına erdirsin, inşallah eğlenceli ve sorunsuz bir düğün olur...

Kınaya bir ben gitmedim, bir de erkekler sanırım. Erkeklerde bayanları götürdükten sonra bir yerlere ayrılacaklardı. Bugün en güzelini ben yaptım, diye düşünüyorum. Havanın güzelliğini fırsat bildim, sessiz sakin balkonda keyif çatıyorum. Kına bittikten sonra, bakalım bizim eve misafir düşecek mi, merakla bekliyorum. (Kalabalığı sevdiğimden bahsetmiştim de mi? İnşallah kalabalık oluruz bu 3 gün, gelecek olan akrabalarımızı sabırsızlıkla bekliyorum...)

Epeydir akrabalar arasında düğün yoktu böyle; evlenen veya sünnet düğünü olmayalı uzun zaman oldu. Emre abimin düğünüyle yol açılıyor yeniden diyebilirim bizim akrabalarda. Sırasıyla yine düğünlerimiz başlar gibime geliyor, Haziran'da olacak olan düğünümüz haricinde de. Öncelik Kağanımın sünneti var. Ablamlar şimdilik düğün yapmayacak ama, önümüzdeki ay sünnet olacak kuzum hayırlısıyla. Allahım yardımcımız olsun hepimizin... :)


Gelelim bugüne yeniden;


Bugün epey yoğun bir gündü doğrusu. Sabah cam silmeye iki bayan geldi, annem ancak yetişebildi evin işine ve hazırlığına. Yemek yaptı, evi toparladı. Derken camların silinmesi bitti, yemek hazırlığı bitti, kına hazırlığı başladı. Önce Kağanımı hazırladı annem, sonra kendi hazırlandı. Şimdi de kınadalar...

Kağanımın kıyafetine gelince; Bir erkeğe böyle gömlek yakışır mı bilmezdim. Kağanım gömleği yakıştırınca, ne kadar çok yakışıyor diyorum (Maşallah). Kağan'ıma gömleği, bazen babama yakıştırdığımdan daha çok yakıştırır oldum. Ya da sevgimden mi gözüm öyle görüyor bilemedim şimdi. Maşallah'ımı yazımdan eksik etmeyeceğim yine, 41 kere maşallah kuzuma. İnsanın kendi nazarı daha çok değermiş ya bazen yakınına, Allahım korusun inşallah nazardan...


Annem ise; gördüğünüz üzere mavi tonlarında bir bluz ile lacivert pantolon giydi. Kınaya gitmediğim için ve şimdilik internette kınaya dair bir resim olmadığı için, bizim ailenin diğer hanımlarının kına için giyimleri nasıl bilmiyorum. Ama bizim annanne-oğul pek şık oldular diye düşünüyorum. 19:30'a yetiştirecekti annemleri babam. Kına çok uzun sürmez, havadisleri alırım artık onlar gelince. Ama annemle Kağanıma puanım 10 üzerinden 10... :)

Tarz programları seven ve sıkı takip edip izleyen biri değilim bu arada. Modaya veya giyim kuşama da aşırı bir ilgim yok. Ama herkes kendince yorum yapar, birşeyleri yakıştırır. Bunun ötesinde bir iddiam yok moda konusunda... Modaya verdiğim değer, insanın kendine yakışanı bulup giymesidir bence. Çok abartılı olmayacak şekilde ve şıklığı elden bırakmayacak şekilde olmalı bence giyim her yaşta. Annem de, Kağanım da benim standartlarıma uygun yani bence, siz ne dersiniz?

Benden ikisine de kocaman maşallah... :)


Kendi isteğimle gitmedim kınaya ama merak da etmeye başladım şu sıralar doğrusu. Annemler dönene kadar, keyfime bakacağım bende. Ama aklımda da yavaş yavaş kınada neler oluyor bitiyor diye düşünceler başladı. Neyse kına uzun sürmez. Onlar gelince de mutlaka havadisleri alacağım ne olsa... :)

Mutlu haftasonları dilerim hepimize. Güzel bir haftasonu olur inşallah hepimiz için, Sevgilerimle...



Not; Okuyorsunuz ve oradasınız diye biliyorum; sayfa görüntülerini gördükçe. Sayfa görüntüleri bile beni çok mutlu ediyor. Bana yorum yapın ya da mail atmak isterseniz mail atın. Ben yazılarımla buradayım demek istiyorum. Sizlerin yorumlarınızla da düşüncelerinizi bilmeyi ve ben burdayım demenizi çok isterim. :) Ama görüntülemelerinizle de iyi ki varsınız... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...