26 Ağustos 2017 Cumartesi

Lades Oyunları - Ağustos 2017


İki haftadır yine buralarda yoktum ve geri dönüşümü size epey eğlendiğimiz anılarımızdan bahsederek yapmak istiyorum. :)

Game Of Thrones dizisinin 8. sezonuyla yeniden başlamasıyla, internet Game Of Thrones capsleri ve bir türlü hızlı yeni bölüm gelmemesinden ötürü izleyenlerinin isyanları ile dolup taşıyor. Yapımcılara sesleniyorum bende, hızlı yayınlayın şu oyunları! Pardon bölümleri... Duydum herhalde bir hacker vakasından mütevellit bu geç bölüm yüklenme durumu hakimmiş ama net bir bilgim yok. Ama öyle çok konuşuluyor ki; hiç Game Of Thrones izlememiş ve de izleyesi pek kalmamış biri olarak, ister istemez beynim o tarafa doğru kaymış halde. Öyle ki; size diziden iki karakter söyleyebilirim (Khalesi ve Jon Snow), bir de işin içinde Ejderha'ların olduğunu ve Aşk-ı Memnu gibisinden bir entrikalar da döndüğünün bilincindeyim. İşin içinde amca-yeğen olup olmadığını bilmiyorum tabii ki... Benim ki benzetmeli tahmin...

Belki de tüm bu sebeplerden ötürü bahsedeceğim konumuzu "Lades Oyunları" başlığı ile yazmaya karar vermişimdir. Bir çeşit ne denir ki buna, algı aktarımı mı? :) Yabancı dizi deyince aklıma yine bu sıralar ilk olarak Game Of Thrones geliyor, bizim ki de Games Of Wishbone işte =)





Neyse, geyiği bir kenara bırakıp konuma geçiyorum. Babamla 2 hafta öncesinden beri bir lades tutuşma furyasıdır başlattık yine.
Dönem dönem bir lades hevesimiz tutuyor galiba bizim. Tavuk yenen her evde olacağını, bazen tavuk olmasa bile üstteki gibi iddia ya da ladese tutuşulduğunu bilir ve tahmin ederim. Ama üstteki gibi tutuşmadık biz elbette, o bu yazı için babamdan rica etmem üzere tutuştuğumuz serçe parmaklarımızı çekmem ile oluşan bu akşamın hatırası bir resim artık...

Dün yemek yediğimiz sırada "lades kemiği" ile karşılaşmamız sonucu, yine ladese tutuştuk. Ve o lades de dünden beri sürüyor şimdi. Bakalım bu sefer kim yenecek diye bekleyiş ve de aralıklarla ataklar içindeyiz. İddiaya binmesinin sebebi, geçen sefer benim yenmiş olmamdı. Yenilse idim eğer, bende isterdim doğrusu. Babam da yenilen pehlivan hesabı biraz kabullenemedi. Bir de, bu zamana dek beni ilk kez yendin, demez mi? Artık bu onur meselesi olmaya doğru yüz tuttu yine yani. :)


Bloğuma yazı konusu olmasına sebep olan esas durum da, bu yenişme çabası içerisindeki türlü komik hallerimiz aslında... Seve seve anlatacağım efendim, hatırladıkça gülüyoruz biz hala ve unutmak da istemiyorum doğrusu... :)


Benim yendiğimi söylediğim ladesi 2 hafta önce yine bir akşam yemeğinde tutuştuk. Lades kemiğini kim tutmak isterse diye uzattım, babam bana karşılık verdi ve ladesi tutuştuk. Bence kural olması gerekir, yemek yerken sürmemeli bu lades mevzuusu. Ama bu sefer babam istese de masada yenemedi beni tabi.. İyice bilenmiş olmalıyım bence yenile yenile, bende artık yenebiliyorum babamı; her ne kadar uzun sürse de...

2 hafta önceki o akşamki komik olay şöyle gelişti; 

O akşam yemeğimizi bitirdik, çay mevzuusuna odaklandık. Çaylar konuldu, televizyonda bir dizi vardı ve annem-babam- ben izliyorduk. Gel gelelim ben telefona yine nasıl daldı isem, aralıklarla masanın bir ucundan annem ve babama telefondan küçük videolar gösterip duruyorum. Bunlardan birini anneme gösterdim, babam o sırada Tv'ye daldığı için ona göstermek için biraz sandalyemle yaklaştım ve ona doğru telefonu uzattım. İşin komik tarafı bundan sonra şöyle gelişti; lades olduğumuzu unutan ben, bir an babam da unuttu ise yenilecek diye refleks ile çekiverdim elimi. Sonra babam durumu anladı, ben hepten koptum o sırada. Neden çektin lades için mi dedi ve durumu anlattım ona da; tabi dalga geçti babam benimle, "Ah kızım madem babanı yenmek istemiyorsun, neden oynuyorsun öyle?" diye. =)

O akşam epey güldük bu duruma, ama yenişemedik yatana dek. Babam sabah kalktı, 4-12 çalışıyordu galiba o sırada ya da 12-8. -Unutmuşum bak şimdi, yazmam gerek buraya daha sık. :)- Öğlene dek nasıl yeneceğimin hesabını yaptım, onun unutup unutmadığını kolladım ve sonucunda da eline bir defasında kumandayı tutuşturup "Lades" deyip seve seve yendim. :) Lades sonucunda o benden dondurma, ben de ondan mısır istemiştim. O hafta mısırı yiyen ben oldum. :) Gel gelelim kızına yenilen babam, "Sen beni ilk defa yeniyorsun, Aferin sana." dedi. Ona onu yendiğim birçok ladesimizi hatırlattım ama beni kandırmayı başaramadı, "Bu ilk değil, son da olmayacak." dedim. İşte bu lafımdan sonra, Lades Oyunlarımız esaslı olarak çekişmeli olarak devam edeceği anlaşıldı... :)


Ve dün, 

Dün akşam, annemin çok sevdiğim yemeklerinden biri olan "tavuk suyuna bulgur sallama yemeği" vardı yemekte; Kağan'ın deyişiyle, Bulgur çorbası vardı. Tavuğuyla beraber yedik ve lades kemiğini çıkartan babam oldu. Daha bir öncekinden, "Bundan sonra senden daha iddialı şeyler isteyeceğim." diyen babam; Ladesimizde ben kokoreç deyince, iki adet tavuk dedi. İddiamız büyük, tabii komedisi daha komik oldu bugünün de... :)



Dün yine bir ladesin daha ilk gününde babamla yenişemedik... Kuzenim Gizem bizde idi 2-3 gündür; akşam yemeğinin sonrasında önce kahve içtik beraber, sonra da alt komşularımızın da gelmesi ile çay sohbeti yaptık ve o arada hiç ladesi söz konusu etmedik ve geldik bugüne. Sabah uyandığımda hala aklımda idi; ama babam bu hafta 8-4 vardiyasında olduğu için, akşama dek aklımda da tutmam gerekti. Hafıza için epey faydalı bir oyun aslında, tavsiyemdir bu arada. Hafıza oyunları oynamalı ve hafızamızı hep canlı tutmaya gayret etmeliyiz zira hayat içinde... :)

Neyse; sabah kalktık kahvaltımızı ettik annemle, haftasonu olduğu için Kağanım bugün annesi ile, yarın da anne ve babasıyla beraber evinde. Kahvaltı sonrası annem çarşıya indi işlerini halledip, bende öğlen ders başına oturdum ve babam gelene dek ders çalışmayı sürdürdüm. Derken babam geldi, duruma bakılırsa unutmuş gibiydi ama kolladığım fırsatların hiçbirinde babamı yenemedim. Zira elime ne geçirip ona çaktırmadan vereceğimi bilemedim. Geldi üzüm yedi, su isteyip istemediğimi sordu. Herhalde unuttu dedim üzümünü bitirip, balkonda arkamdaki koltuğa oturunca.

Masa başında ders çalışırken geçenlerde ilk bölümünü izleyip, izlemeye devam etme kararı aldığım Kalp Atışı dizisinin ikinci bölümünü izliyordum. Ona dizinin nasıl gittiğini anlatırken konuyu ilerletip hatırlıyorsa da unutturmaya çalışırım diye düşünüyordum ki; derse dalmış halimden ayrılıp, "Bak şimdi şurası çok güzel sesini açsana baba." diye kumandayı uzattım. Babam yer mi? Yemedi efendim, kumandayı aldı. "Aklımda, ama alayım kumandayı." dedi. Bense "Of baba ya, seninle de lades oynanmaz ne güzel yenecektim şimdi. Ver kumandayı o zaman, sesini açmaya gerek yok zaten." dedim. Babam tabii ki kumandayı verdi de, "Lades" demeye odaklanmış ben; "Aklımda" demeyi unuttum. Başladık buna gülmeye bu seferde. Babam "Lades" demeyip oyunu devam ettirmeyi seçti. :)

Annem daha eve gelmeden önce olan bu son olaydan beri hala uğraşıyor ama yenişemiyoruz. Yemek yedik, oturduk bir film izledik ama yok yenişemedik... İşin garibi şu ki; babam da ben de bu oyundan ötürü epey eğleniyoruz ve annem de "Olaya bak, daha yenişemiyorsunuz bile." diye bize gülüp duruyor sürekli. "Kadere bak kadere, kimler kimlerle lades oynuyor!" gibi bir durum işte... =)


Velhasıl; Lades Oyunları Ağustos 2017'de ikinci müsabakasıyla, bizim evde babam ile ben arasında çekişmeli halde devam ediyor... Anlatmasam unutabilirdim diye buraya not etmek ve okudukça tekrar tekrar hatırlayıp gülmek istiyorum. Kendi şapşikliklerime gülüyorum işte iki haftadır böyle, mısırımı yedim, kokoreçimi de yenip annemle beraber yemek istiyorum ama henüz başarılı olamıyorum. :) Yenilirsem kokoreç de tavuklar da bana kalacak. Ev içinde oynanan oyunun bütçesi her koşulda evin içinden çıkıyor orası ayrı, orası işin tadı tuzu da; hafıza oyunu oynarken hem hafızasını geliştirmeye çalışmak, hem de ailen ve sevdiklerinle eğlenmek esas paha biçilemez olanı... :)

Şükür ki, bunlar da böyle güzel anılarımız olarak kalacaklar bizimle. Daha niceleri daim olsun da, yazabileyim ve beraber paylaşabilelim anılarımızı. Bana pek sık yorum yazan birileri olmasa da, yine de sorum size; böyle tatlı ve komik, oyun-iddia sırasındaki anılarınız var mı? Umarım anlatırsınız siz de yorumlarda. Lades Oyunları'nda ve benzerlerinde, eğlenebilmemiz ve eğlenceli şekilde yenişebilmemiz dileğimle... Sevgilerimle.. :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...