18 Aralık 2015 Cuma

Sınav Haftasonu Raporu - 12-13 Aralık 2015


Vize haftasonu biteli 1 hafta oldu, yeni haftasonu bile geldi. Ama nedense bu sene güz dönemi vizelerine hazırlığı da, sınav oturumları da beni fazlasıyla yordu; ancak yazabilmemin sebebi budur işte. Yorgunum, hem zihin hem de bedenen. Odaklanamıyorken buluyorum kendimi bu aralar; ama vizeler bitti de girdik ya şu haftaya, birkaç hafta ki yorgunluklarıma nazaran daha da iyiyim şükür. :)



İlk gün sınavlar çok güzel geçti benim, ablamın da hiç fena geçmemiş. Güzel bir Avm gezisi ve ihtiyaçlar dahilinde küçük bir alışveriş ve sonrasında da bir yerlerde oturup bir şeyler yemek ile geçirdik, günün geri kalanını... Tüm gün benim için; gerek soğuklardan gerekse de yorgunluktan ötürü güçsüz vücudumla yer yer durgun yer yer de dalgın geçmiş olsa da, genel itibariyle mutluydum ve beraber vakit geçirebildiğimiz güzel bir günün keyfini çıkardım bol bol. Eniştem yoktu bir tek aramızda, o da maalesef mesaide idi o gün yine... :)

Kış vakti araba gezileri haricinde gezebildiğim tek yer Avm'ler oluyor, bu fırsatları iyi değerlendirmeye bakıyorum bende. Bahsetmişimdir belki; çoğu kişiye kasvetli gelen o Avm'leri, gezmek için güzel bir yer olarak görüyorum ben. Hem soğuktan uzak, hem de epey değişken... Avm'de gezmeyi seviyorum da... Aslında dilerdim ki, Avm tarzı yerlerin daha da sanat içerikli ve engelsiz alanları da olsun. Belki de vardır, bilemiyorum tabii. Bildiğim şey şu ki, Bursa'da öyle yerler pek az. Bu yaza doğru bakmalı ve keşfetmeyi ön plana çıkarmalıyım sanırım böyle yerleri daha çok...



Cumartesi günü; yorgun argın geldiğimiz Avm sonrasında yemek yeme-dinlenme-ders çalışma üçgeninde akşamı bitirip yattığımızda, ne zamandır uyuyamadığımı iyice idrak ettim. Hala uyuyamıyorum doğrusu, nedenini bulamıyorum da; üstelik deli gibi uykum varken... 

Pazar gününe bir gece öncesinden biraz geç de olsa yatıp uyandıktan sonra, sabahın erkeninden sınavları sonlandırıp halamın oğlu Bahadır Abimlere geçtik. Bu sefer yanımızda ablam da eksikti, Kağanım ise bizimle gelmek istedi. Yorgun argın da olsa, akraba ile geçirilen zamana değiyor doğrusu... Bahadır abim, Kağanım ile verimli oynadı o gün daha çok. E oğlundan ötürü oyun kurmalara alışık o da tabii ki... Resimlerdeki köprü Bahadır abimin kurduğu köprü. Kağanım o büyük bloklarla bile, ev yapma uğraşında idi. Bahadır abim de köprü yaptı ona... Bilirsiniz belki, Kağanım daha çok legolarıyla ev yapmayı seviyor ve daha birçok şekilde oynamayı. O gün de ev, köprü ve yapılan diğer şeyler, Kağanımızı epey mutlu etti yine. O mutlu ise bizler de daha mutlu oluyoruz ailecek tabii ki... :) 

Pastaya gelince; kimsenin doğum günü değildi ama, o gün tatlı alalım derken Kağanımın pasta isteğiyle karşılaştık. Sonucunda; Bahadır abimlerde pastaya dikilen mumları üfledi Kağanım ve en mutlusu yine Kağanım oldu, maşallah kuzuma.. Ben ise, iki çatal kadar tattım pastayı sadece. Zira, tatlıyı bıraktım iki haftadır. Aşırı istemedikçe yememeye gayret ediyorum, yemedikçe de istemediğimi farkettim bir de. 


Tüm bunlar haricinde; 

Vize haftasonunun ve öncesinin de etkisiyle, düşünceli ve yorgunum hala. Birkaç hafta öncesine nazaran daha az yorgun ama düşünceli halim yer yer daha da yoğunlaşıyor. Hislerim beni zorluyor mesela, ne olduğunu anlamadığım garip duyguların içine giriyorum. Buna en büyük sebep; birkaç hafta öncesine nazaran, epey güçsüzlük yaşıyor olmam bu sıra. Yoruyor, düşündürüyor ama en çok da korkutuyor. Yaşanmış bir olayın sonucunu yeniden yaşamak için korkmak ne kadar gereksiz de olsa, bir o kadar mantıklı geliyor insana; korku sebepli işte. Biliyorum, korktuğuma pek takılmamalıyım. O sebeple de; korkumun üzerine gitmesem de düşünür hallerimden vazgeçemiyorum da bazen. Ben bu sıralar biraz endişeli ve düşüncelerimden ötürü de yorgunum işte bu sebeplerden...

Velhasıl; yeni haftasonuna girmeden bunları yazıp içimde tutmamalıyım dedim. geçen haftasonu yorgunduk ailecek, ama tüm haftasonunu noktaladık nihayetinde böylece. Bu resimleri geride bırakmak istemedim, hem de o yorgunluğa rağmen geçirilen güzel vakitleri ardımda bırakmak içime hiç sinmeyen bir şey. Ortak maşallah gelsin resimlerimize benden, çok şükür bugünlerimize... :)

Sevgilerimle, mutlu haftasonları olsun inşallah cümlemize... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...