6 Temmuz 2014 Pazar

Not Aldım Veya Not Ettim - #16 - #TatilÖncesi


Not Almak Veya Not Etmek... Bu yazı dizisinde hayatımın içinden not aldıklarımı, sevdiğim veya hoşlanmadığım şeylerden not ettiklerimi, düşüncelerimi ve kaydetmek istediklerimi göreceksiniz... :)

Daha önceki "Not Aldım Veya Not Ettim" yazısı altında notlarımı okumak isterseniz buraya tık tık... :)

Antalya 2014 tatili başlamadan önceki, Not Aldım Veya Not Ettim yazımı yazıyorum hayırlısıyla... Bu Çarşamba yola çıkıyoruz. Tatil heyecanı var içimde, ailemle gideceğimiz güzel bir tatil, güzel kavuşmalar umduğum bir heyecan bu. Hepimize güzel tatiller diliyorum ve hayırlı yolculuklar diliyorum. Ve geçiyorum bu haftaki notlarıma izninizle. :) İyi Okumalar...


Mero'mdan Bir Notla başlayacağım Bu Haftaki Notlarıma... :)


Mero'mdan bahsediyorum sizlere ara ara, onunla çok şey paylaşıyoruz ve buna çok seviniyorum. İyi ki var dediğim bir dostum... Bu hafta yine konuşurken, paylaştığımız sohbet esnasında bana bir şeyler yazdı. O an, duygularıma tercüman olabilen bir dostum olduğuna tekrar mutlu oldum ve şükrettim. Aşağıda paylaşacağım; bu isyan değil, sitem değil. Ama bir bakıma üzgün iken ve kırgın iken düşündüğümüz şey bu... Yorum yapmayacağım, Mero'm yüreğine ve kalemine sağlık. Kalemin hep hareket etsin, yazmaktan usanma hiç kuzum... :) Not etmek istedim, çünkü benim de birine kırgınken düşündüğüm şey bu... :)

"Bir yerde biri arkadaşıyla konuşuyor, bir yerde birileri kahkaha atıyor, birileri uyuyor, biri de düşünüyor. Ama zaman hepsi için farklı akıyor, kimi için yavaş kimi için hızlı. Ama aslında hep aynı... Birisi mutsuzken onu üzen kişinin mutlu olması, o anda gülüp eğlenmesi normal mi? Peki bu haksızlık değil mi?" (Biraz haksızlık kuzum belki de, ama dünya böyle işte. Alışmak gerek)


Bir Film İzledim ve yine düşüncelere daldım; Senin Hikayen...




Bu hafta içinde idi sanırım, Senin Hikayen'i izledim. Film insanın içini bir garip eden türden. Başrollerini afişten de görüldüğü gibi, Selma Ergeç, Timuçin Esen, Nevra Serezli ve Sait Genay oynuyor. Film Evli ve hayatlarını rayına oturmuş bir çiftin, çocuk sahibi olup olmama kararını almalarını konu alıyor başından. Bir de rahatsız anneleri var maalesef. İnsanın içi tüm bu düşünceler ve sebeplerden ötürü biraz burkuluyor... Güzel bir filmdi, izlemenizi tavsiye ederim. Zaman kaybı hissetmiyor insan...

Filmden şunu düşündüm ben yine, evli olmak ve böyle sıkıntılarla boğuşmak nasıl birşey acaba? Kim düşünür kim düşünmez bilmiyorum ama, ben çocukluğumdan beri düşünmüşümdür bu duyguları. İster istemez, daha da büyük hissi oluşturuyor bende evli olmak ve anne baba olmak. Evli olan kişi büyüklüğe kavuşuyor ve tüm hayatı değişiyor ya hani, insanlar bunlarla nasıl başa çıkabiliyor ve bir ebeveyn olma esnasında, istiyor olsa bile, o zorlukla nasıl başa çıkabiliyor? Merak ederim ben böyle şeyleri işte... :)

 Bu film her zamanki düşlerimi, biraz olsun ferahlattı sanırım. Evet zor, ama birbirini seven kişiler tarafından atlatılabilecek sorunlarmış bunlar. Film bunları anlatıyor. Ve evet, hala düşünüyorum; evlilik ve bir ebeveyn olmayı düşünmekten deneyimlemedikçe vazgeçmeyeceğim. Ve çevremdekilere de sormaktan vazgeçmeyeceğim. Biliyorum... :)


Yolculuk Hazırlığımızı Tamamladım...



Hazırlıklar demişken, Antalya'daki internetim Vınn'ımı kullandığım hattımdan ötürü biraz yavaş olduğu için bol bol film depoladım buradayken. 

Defterlerimi ve kitaplarımı topladım. 

Sırt çantamı ve boydan kol çantamı hazırladım. 

Bilgisayarımı düzenledim, bilgisayarı hazırlamak çıkmadan önceye kaldı. Bir de Vınn'a para yüklenecek. Tatil heyecanı başka, hepsini not ettim kenara da hazırladım sonunda... 

Olurum olmazlarım boydan kol çantamda, küpelerim ve kolyelerim, şarj aletlerim kitaplarım ve defterlerim, birkaç bakım eşyalarımı da sırt çantama aldım; yani tatil yolculuğumuza hazırım efendim. :) 

Olmazsa olmazlarımı yazdım sizlere, bir tatile çıkarken almadan edemediklerimi. İlaçlarımız, sağlık eşyalarımız, solunum aletim derken mutlakalarımızı da sona bıraktım... İşte böyle hazırlandım ben. Aslına bakılırsa, pek fazla da bir şey almamışım. Gereksiz bir durum yok değil mi? Yok bence, yok... :) 

Bu haftalık benden bu kadar işte. Haftaya bu yazımı Antalya'dan yazıyor olacağım inşallah... 
Sizlere sevgilerimi sunuyorum ve hepimize güzel yolculuklar nasip ediyorum, sağlıcakla... :)

Sevgilerimle... 

2 yorum:

  1. Dido'm senin de kalemin her daim hareket etsin, yüreğinden geçen en güzel cümleler defterine aksın kuzum. Senin gibi yazamıyorum ama bazen dökülüyor işte. Bunu yazına layık gördüğün için teşekkür ederim. Seni takip etmeye devam edeceğim bende kuzum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En sadık okuyucum Mero'm. :) Senin de tekrar yüreğine sağlık kuzum... Dileklerin için teşekkür ederim, sen yazılarıma da hayatıma da layık bir dostsun. Asıl sen beni dostluğuna layık gördüğün için ben teşekkür ederim. Dostluğumuza sağlık kuzum... :)

      Sil

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...