20 Temmuz 2014 Pazar

D&R Gezmesi Ve Kitap İncelemelerim...


Geçtiğimiz Cuma (18.07.2014) geldiğimden beri ilk defa bu kadar gezdim. Geldik geleli henüz fazla dışarı çıkamadık, üstelik hava rüzgarlı ve denizde dalgalı... Cuma günü öğlen, 1 gece öncesinde yengemlerde kaldığımız günün sabahı, yengemlerden dedemlere dönerken ben hiç eve çıkmadan biraz Özdilek gezmesi yapayım istedim. İnsan sürekli evde olunca bunalıyor tabii ki... :)



Antalya Özdilek, dedemlere çok yakın. Ama gidemeyince gidemiyor insan bazen... :) Antalya Özdilek'e girdiğim an, direk D&R'ın bulunduğu kısma gitmek istiyorum. Bulunduğu kat giriş katı ve girince ilk uğradığım taraf onun taraf oluyor birkaç senedir. D&R'ın içeriğini nerede olursa olsun çok beğeniyorum. Bursa'da da Antalya'da da güzel yani... :)

Velhasıl, D&R'da Cuma günü, önce babamlar gelmeden sonra da babam geldikten sonra epey turladım yine. Gözüme çarpanları bu sefer fotoğrafladım. Siz sadece kitabın arkasını okuyarak mı incelersiniz bir kitabı bilmem ama, ben bazen başlangıç kısmını bazen de rastgele açtığım bir sayfasını okur incelerim bir kitabın. 2 kitap incelemesi yaptım D&R'da, o gün baktığım tüm kitapların içinde dikkatimi çeken kitaplardan sadece 2'si... Sanırım birini daha sonra alacağım. Gittiğimde yanımda çok para yoktu ve bir de okumamı bekleyen güzel kitaplarım olduğunu da düşününce, kitap alma işimi o gün ertelemiş bulundum... :)


Osho, okumayı istediğim yazarlardan yalnızca biri. Ama kitap incelememde görüyorum ki, bir an önce alma dürtümü harekete geçirmeliyim bu yazar konusunda. 


D&R'da Kişisel Gelişim kitapları bölümüne yöneldiğimde yan şekilde duran Osho yazısını görünce kitabı hemen incelemeye aldım. Kenara çekildim akülü sandalyemle ve bir bölüm okumaya başladım. "Hiçbir şey tesadüfi değildir ve asla olmayacaktır" dedi bana kitap. Bazen beklediğiniz anda gelen mesajları dikkate alırsınız ya, "Bu mesaj da öyle birşey" dedim işte. "Hayatta hiçbir şey tesadüf değildir" lafına tamamen inanan biri değilim her zaman. Bazen tesadüflerinde bizleri karşıladığına inanırım. 



Ama kitabın arkasını çevirdiğimde gördüğüm cümleler, kitabı elime almamın tesadüf olmadığını hissettirdi. Çünkü cümleleri bana gönderilen mesaj olarak algıladım. Şöyle diyor;

"Hayatta kural aynıdır; Hayaletleri düşünürsen, ortaya çıkacakları kesindir. Düşündüğün şeyi göreceksin. Düşmanları düşünürsen onları yaratacaksın, dostları düşünürsen onlar belirecek. Seversen, dört bir yanında sevgi belirir; nefret edersen, nefret belirir. Düşünmeye devam ettiğin her şey belli bir kural tarafından yerine getirilecektir. Hiçbir şey düşünmezsen, o zaman sana hiçbir şey olmaz."

Hayattan istediğin konuda mesaj geldiği zaman, dikkate almak gerek diye düşünüyorum... :)


Ve Ahmet Batman'ın Sabah Uykum kitabını elime aldığımda, gözüme çarpan güzel bir cümle denk geldi. Aslında Ahmet Batman'ın kitaplarını da çok merak ediyorum. Çok ismini duydum ama denk gelemedik çoğunlukla bir kitapçıda... 


Ahmet Batman, Başlangıç sayfasında şunları söylemiş; çok sevdim ve düşüncelerimiz bir geldi, paylaşmadan edemezdim; 

"Yazmak hep yaşamaktır, bir an bile durmadan başka hayatlarda yaşamak. Uyurken bile hayatların içine karışmak, cümlelerinizin başka ellerde dolaşması ve insanlara yeni ufuklar açmasıdır. Ben hep bu yüzden yazdım. İnsan sonsuza dek konuşamaz, mutlaka yorulur, uyur ve zamanla konuştuklarının hepsi kaybolur. Yazmak, uyuyan bir insanın konuşmasıdır. Sonsuza dek yazamayacak bile olsa yazdıklarıyla yaşamasıdır. Her an başka ellerde, başka düşüncelerde hayat bulmasıdır."

İşte bu cümleler, hep istediğim şeylerden birinin hayali. Hep yazmak ve yazdıklarımın her an başka ellerde ve düşüncelerde hayat bulduğunu görmek. Bu, hayalimde çok büyük ve müthiş duygu olarak yaşayanlardan sadece bir tanesi. :) İnşallah gerçekleşir... :)


İşte böyle bir inceleme dolu bir yazı yazmak istedim. Bugüne kısmet oldu... Yazmak, uyuyan bir insanın konuşmasıdır. Ne kadar güzel bir söz değil mi? Hayallerimi, hislerimi ve düşüncelerimi hep anlatmaya devam edebilmeyi diliyorum... 

Sevgilerimle... :) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...