1 Nisan 2014 Salı

Nisan Ayına Gelmişiz, Şaka Gibi...


Nisan ayına da girmiş olmanın garipliği vardı üzerimde bugün. 2014 çok çabuk geçiyor sanki de mi? :) Bana şaka gibi geldi bu sefer doğrusu Nisan ayı. Ama bazı eski yersiz şakalardan kurtulmuş vaziyette tabi... :)


Nisan ayı geldi mi hep aynı terane olurdu ben okurken, bugün de olmuştur yurt genelinde sanırım. Okullarda tahta sabunlamalar, öğretmenlerimize hapşuruk tozu dökülmüş çiçek vermeler, yan sınıf veya alt sınıflardan sevdiğimiz öğretmenin dersine katılmalar veya sınıfları toptan değiştirmeler... Düşünüyorum da şimdi bu şakaların hepsi çok güzeldi. Benim okuduğum okullarda, sadece birkaç defasında yangın söndürme tüpünü sıkmak dışında maksadını aşan şakalar olmadı sanırım. :)

1 Nisan yaklaşırken, orjinal olunmaya çalışılırdı şakalar konusunda. Ama çoğunlukla standart ama bir o kadar da sevilen şakalardan vazgeçilmezdi... 1 Nisan'da sınıfları değiştirmek bir ayrıcalıktı mesela, senenin ayrıcalığıydı. En çok bu şakayı severdim ben. Bugün o günlerin geride kalmışlığına üzüldüğümü farkettim yine. Büyüdük ciddi ciddi, şaka gibi... :)

Nisan ayına girmiş oluşumuzun bende hissettirdikleri bunlardı bugün. Bir de şu var ki, bahar yeni gelmiş gibi... Günler uzadı, çiçekler açmaya başladı, hava daha garip hissettiriyor kendimi. Ve umutlarım daha da dirildi kendim adına bu ara... Güzel günlerimiz olsun Nisan ayında ve güzel gecelerimiz... Güzel kitaplar okuyalım, güzel filmler izleyelim. Aöf vizelerine ve tüm sınavlarımıza iyi hazırlanalım bir de. Güzel geçsin tüm sınavlarımız. Ve kendimiz için, çevremiz için umudumuzu yine kaybetmeyelim. :)

Kısacası; Nisan ayı gelmiş, e o zaman hoşgelmiş. Mutlu günler ve mutlu anlar bizlerin olsun... :)

Not; Resim biten Mart ayından... Göz süzmeler, düşünceli haller ve bol bol uğraşmalar hakimdi Mart'ta. Dilerim Nisan ayı Mart'tan daha verimli olur. Ve hüzünler engel olmaz, uğraşlarımıza. Ve çok iş başarmış oluruz hep beraber Nisan sonunda... Bu da biten Mart ayının değerlendirme notu olsun. Sevgilerimle... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...