21 Nisan 2014 Pazartesi

Fotoğraflarla 1 Haftam - #46


Fotoğraflarla 1 Haftam, her biten haftayı değerlendirmeye çalıştığım bir yazı dizisi. Bu yazı dizisi kimi zaman o haftayı nasıl geçirdiğimi düşünmemi sağlıyor, çoğu zaman da resimlerle sakladığım anılara dönüp baktığımda yazdıklarımla yeniden geri dönüyorum bu yazı dizisi sayesinde...

Diğer Fotoğraflarla 1 Haftam yazılarım için buraya,
Daha fazla fotoğraf için de İnstagram hesabım burada... :)

Yorgun bir haftasonuyla biten bir haftanın ardından buradayım yine. Umarım 2 haftadır kendimi olduğunca uzak tutmak zorunda olduğum bloğumdan bir daha bu kadar ayrı kalmam diye umut ediyorum. :) Bakalım geride bıraktığımız hafta nasıl geçmiş? :)


Haftaya Salı gününde hastane randevum ile başladık. Şiddetli baş dönmemden bahsettiğimi hatırlıyorum daha öncesinde, 2 hafta önce yinelediğinden de bahsetmiştim. Nihayet randevu günüm geldi çattı ve gidebildik kontrollere. Bu fotoğraf da hastane sonrasında annemler pazarda iken arabada onları bekleyiş anlarımdan... :) 

Biz baş dönmemin kulağıma baskı yapmasından ve ağrılar sebebiyle kısa süreli işitme problemleri yaşamam sebebiyle ilk önce KBB (Kulak Burun Boğaz) Polikliniğine gittik. Ama doktorum şikayetimden bahseder bahsetmez Nörolojiye gittiniz mi dedi. Biz Nöroloji'yi ikinci sıraya atmıştık ama... Duyum testimde de, görünür de de kulağımda bir şey çıkmadı. Ancak gitmişken burnumdaki çatlak damarıma baktırayım dedim. Durumu iyi olsa da, "Alerjik nezlen artmış o yüzden kaşıdığından da kanatıyorsun sen, kaşıma harekete geçirirsin yine" dedi doktor.

Velhasıl; burun ve göz kaşınmalarımla, bol bol hapşurmamla ve yerli yersiz göz sulanmalarımla dolu dolu günlerim gittikçe artıyor. Doktor ilaç yazmadı, bana olduğunca ilaç yasak çünkü. Aşırı olmayan bu belirtilerle baharı atlatacağız bakalım, hayırlısı. Nur topu gibi Alerjik Nezlem var diyorum artık... :) 
Nörolojiye ise Mayıs sonu Haziran başı gibi senelik kontrollerimde görüneceğim bakalım... :)



Bulutla sohbet ettiğimiz bir andan görüntü bu da. Çay keyiflerimizin manzarası, oturma anlarımız, balkon sefalarımız, siz nasıl görmek isterseniz... Ama ben şu ötedeki bulutun gözleri burnu ve ağızları var görüyorum. Sanki benimle konuşuyor. :) Ya siz ne görüyorsunuz? 

Gördüğüm rüyadan etkilendiğim bir sabahın fotoğrafıydı bu... Etkilendiğim rüyalar gördüm bu hafta da, bol ders çalışmalı akşamlarımın gecelerinde... Beyin yorgun olunca daha çok rüya görülebiliyor. :)


 Geçen sene bahar dönemi derslerimden kalan Sembolik Mantık dersime çalıştık Nilo'm ile bu Perşembe... Ah Nilo'mla matematik dersleri daha eğlenceliydi benim için lisede, bu hafta da Nilo'mlaSembolik Mantık eğlenceliydi Nilo'mla... Nilo'm ablam, bizim müsait olduğunca görüştüğümüz komşularımızdan.. Kendisi Matematik öğretmeni aynı zamanda. Bu sıralar yine derslerinden ötürü görüşemesek de, yaz aylarını iple çekiyoruz bu sıra. Yorulmuş Nilo'm da benim gibi... :)

Bu haftasonu ilk sınavım Sembolik Mantık dersinindi... Sınavda Çatal açma soruları hariç diğerlerini yaptım. Nilo'mun öğretmenliğine sağlık... Ama Finalde ne yaparız bilmiyorum. Lise de görmediğimiz birçok değişik konular var. Allahım bu dönem Sembolik Mantık ile Bilim Felsefesi dersinin gazabından korusun beni ve tüm bu 2 dersi alanları... :)


Cuma sabahı bol bulutlu bir güne uyandık. Haftasonu için de bol yağmur demişlerdi. Bursa'da haftasonunun en yağışlı geçen günü Pazar günüydü... Önümüzdeki haftada yağmur varmış, haberiniz ola.... :)


Cuma akşamı ablamlara gittik, sınav yerime ablamın evinden gitmek daha kolay çünkü. Yoksa bizim evde iken daha da erken kalkmamız gerekiyor. Hem böyle sınav zamanları, Kağan'a da ailesi ve bizlerle bol bol vakit geçirmesi açısından epey yarıyor... :) 


Son sınavlarıma gitmeden önce çektim bu fotoğrafı da. Çok okudum, epey tekrar ettim. Şu fantastik filmlerde kitabın sayfalarını çevirirken bütün kitabın içindekilerim beyinlerine yazıyorlar ya hani; öyle yapmak istedim Bilim Felsefesini resmen. Ama olmadı işte pek. Sınavında da epey zorlandım. 

Bilim Felsefesi batırdı beni resmen. Felsefeyi tek başına severdim de, bu pek bi ağır olmuş ya. Bu kadar da yüklenilmez ki öğrenciye der, tribimi de atarım yani. =) Vizede olmadı pek, bir bu ders kötü geçti bu dönem vizelerimde. Finalde toparlarım umarım diyorum, olmadı seneye kalacak gibi... :(


Buyrun bu da "Vizeler Tamamdır" pozu... :D Haftasonunun daha da güzelleşmeye başladığı an'lar. Bakın bir aydınlanma gelmiş üstüme resmen... :D Vizeler Tamamdır, 1 hafta sonra da son 3 haftaya bırakmadan finallere hazırlıklarım başlar. Bir daha ayrı kalmayacağım bloğumdan inşallah efendim... Kağan'a rağmen derslerimi çalışacağım inşallah... =)

Velhasıl vizeler bitti, ve sınavların ardından yorgun bir ben hakimdim dün. Erken kalkmaya alışkın olmadığım için 2 gün üst üste erkenden uyanınca sabahları, yorucu oluyor benim için.. Uykuları da, ders çalışmalarımı da düzene koymam gerek 1 hafta sonraya kadar... :)

İşte geldim buradayım; verimli ve müthiş bir hafta diliyorum hepimize sağlıkla... =)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...