7 Temmuz 2018 Cumartesi

Havuzda İlk Defa - 02.07.2018


Bir yerinde cesaret bir deneyimi, bir deneyim birçok fırsatı doğururmuş! :)

Marmaris'te ikinci günümüzdü, otele iyice yerleşmiş ve etrafı hemen hemen tanımaya da başlamıştık. Öğlen yemeği sonrasında denize gitti, ben hariç bizim tayfadakiler ve benim için keşfettiler.


Onlar dönene kadar lobide yalnız idim ve bu benim uzun zamandan sonra kalabalıklar içerisinde ilk yalnız kalışımdı... :) Özel ve güzeldi benim için. Yaptıklarım; telefonumu lobide bir koltuk arkasındaki prize şarj aletimi takarak şarj etmek ve kitabımı okumak oldu. O konforlu huzur anında, kafamı kaldırdığımda tanıdık ve bir sorunum olsa yardıma koşacak kimsem yoktu. Buna minnettar idim, akülü sandalyemde yardıma da çok ihtiyaç duymuyor ve kendi yarı başarabildiğim herşeyden mutlu oluyordum... :) Bu tatilde böyle yalnız anlarımdaki başarılarım hiç şüphesiz bana güç ve cesaret olarak geri dönecekler...

Öğlen yemeğine yetişti annemler, meyve yiyeceğim diye girip öğle yemeği yedim bizim denizcilere. Öğleden sonra denizin ısınmasını bekleyeceğimizi ve denizin bu kadar soğuk olduğundan sebep henüz giremeyeceğimi söylediler ama burasının denizinin hep soğuk olduğunu öğrenmemiz de çok sürmedi...

O gün öğlen annemlerin yorgunluğu sebebiyle denize gidememiz, beni havuza yönlendirdi. Suya hevesim var ya, her sene denizdeki bedensel hareketliliğimi bekliyorum ya; olur mu olmaz mı düşüncelerine takıldık her birimiz. Bir cesarete baktı işte, denemekten ne çıkar, olmadı bir daha sokmayız denildi ve bana bikinimi giydirmek için çıktık yukarı. :)


Giyinip indim ve havuza girme stratejimiz şu oldu; babam beni havuzun kenarına yürütüp oturtacak, önce ayaklarımı suya indireceğiz ve sonrasında da babam havuza inip beni yavaşça alacaktı. Havuz kenarına oturdum, ayaklarımı suya soktum ve babam havuza girdikten sonra koltuk altıma beni çekmek için uzansa da, kendimi suya bırakabileceğimi farkettim. 

Babam kollarını uzattı tutabilmek için, ben kendimi öne uzatıp aşağı bıraktım ve havuzun içinde idim. :) Giriş bu kadardı...
Havuzun derinliği 1.58 cm idi, koltukaltımda deniz makarnaları olduğu için nefes alamıyor ve suyun üstüne çıkma gereği duyuyordum aralıklarla. Biraz böyle zaman geçirdikten ve suya epey alıştıktan sonra makarnayı çıkarttım.  Ondan sonrası daha rahat oldu! Makarna ile zoraki suyun dibine batmaya çalıştıkça değen parmak uçlarım, makarnasız daha rahat dibe değiyordu ve nefesim de rahata kavuşmuştu... :)

Kendimce havuzun kenarında da gezindim, babamla hareketlerimi de yaptım, babamdan ayrılıp ona doğru da kısa mesafeli yüzmelere de giriştim... :)
Sıra havuzdan çıkmaya geldi sonunda; sırtımı havuzun kenarına dönüp çıkartmayı denediler beni, babam aşağıdan ittirdi ve yukarıdan da annemler koltukaltımdan tutup havuz kenarına oturttular beni. İşte bu kadar! Dedik sonra. :)

Denizden daha kolay ve de zahmetsiz oldu. Babam havuzdan çıkınca da yerden kaldırdılar beni ve sandalyeme geri oturdum. Saat 7yi geçmişti havuzdan çıktık, o gün biraz geç temizlemeye başladılar havuzu...


O günün mutluluğu hala mevcut bende ve o günden beri şunu düşünüyorum; 2013ten bu yana korktuğumuz ve gerçekleştiremediğimiz kas hareketliliğim gelişmiş, acı eşiğim de hassaslığım da artık geçmiş. Şükürler olsun ki! O gün gerçekleştirdiğimiz benim ve bizler için büyük bir olaydı. Bir ilkti, kuvvet ve en ufak acıda yerle bir olabilen kas kuvvetim sebebiyle daha önce havuza cesaret dahi edememiştik ama 2010 senesinde girdiğim termal havuzdan çıkartılırken yaşadığım zorluklar, bizi havuzda uzaklaştıran en büyük etmendi; hele ki 2013teki son atağımdan sonra...

Neler neleri doğuruyor ve fırsat sağlıyor, bu otele geleceğimiz de denize bile girebileceğim de belirsizdi. Şükürler olsun ki deniz soğuk diye giremedim ama havuza cesaret edip girebildik... :)

Şansımız yaver gitmedi, o günden sonra bugüne dek giremedim ama ne denize ne de havuza. 4 gün geçti üzerinden ve tatil bitene evimize dönene dek bugünden itibaren girebileceğim havuza yeniden. Kalan günümüz 4, Salı günü öğlen itibariyle otelden ayrılacağız ama bence bu bile sorun değil. 5 gün gireceğim bu otelin havuzu bize iyi bir deneyim olacak, belki nice otellerin havuzuna da Gemlik'te girebiliriz artık. Marmara denizi de soğuk giremiyorum ben o sebeple ama havuzlarımız var bizim de... :)

Bir yerinde cesaret bir deneyimi, bir deneyim birçok fırsatı doğururmuş; bu yazımın çıkarımı da bu. Sevgilerimle... (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...