7 Nisan 2015 Salı

Bir Uzay Terapi Günü - 06.04.2015



Yeni bir haftaya daha başladık dün ve yine bir Uzay Terapi günüydü dün. Bende lafını bol bol açıyorum ama bir süredir yazamıyorum nedense diye, Uzay Terapimin ve tüm terapilerimin gidişatı ile ilgili yazayım dedim. :) E başlayalım o vakit...

Üstteki resimden başlayacak olursak; dün sabah Yalova'ya gitmeden önce çizgi film izlerken çektim fotoğrafları. Baştaki fotoğraf instagramda, diğerini oraya değil buraya koymayı uygun gördüm. Bu çocuk benimle ilgilenmedi bugün, Arı Maya izlerken. Tamam Arı Maya çok güzel bir çizgi film, izlemeyi bende seviyorum. Ama fırsattan istifade duruyorken bende onunla uğraşayım dedim, dokundurtmadı bana. Yani bu kuzucum benimle uğraşsa bir türlü, uğraşmasa bir türlü. Fena alışmışım bu kuzuya. Üst resimdeki sağ resimde de gördüğünüz gibi, surat astım bende ona. Ben çok eğlendim doğrusu. Yiyemedim orası ayrı tabi... :)


Ve saatimiz geldi Yalova'ya gitmek üzere servis geldi bizi aldı. Yalova'ya gittik. Uzay Terapi günümde Ali abi ile çalışıyorum normalde. Ama Orhan abi ile karın kasları çalıştık dün, Ali abi ile çalışmadan öncesinde. Uzay Terapi almaya başladığımdan beri, etkili karın kası çalışma uğraşında idim. Sonunda başladık karın kaslarımı da çalıştırmaya. Nasıl olduğunu çekemedim tabii ki, kafesin içine yattığımda telefonumu yanıma almadığım için... Alt karın kasları ve üst karın kaslarını çalıştırmaya başladık yani dün itibariyle. Ve Orhan abinin kafese bağladığı yöntemle, mekik çektim ilk defa. Elden tutma değil, halatlardan destek alarak kalkmaktan bahsediyorum. Çok ama çok güzel bir histi... :)

Orhan abi ile alt karın ve üst karın kaslarını çalıştırdıktan ve belimi de biraz çalıştırdıktan sonra, normal düzenime devam ettik. Tilt zamanıydı bu hafta, Tilte aldılar ve neredeyse tamamene yakın ayağa kalktık tilt masası ile diyebilirim. Tilt de neymiş derseniz eğer, bu yazımı okuyabilirsiniz...

 Üst resimde gördüğünüz resim ise, Uzay Terapi sonrası andilasyonda iken ben. Gün bitmek üzere iken düşünüyordum kendimce, görüş alanımdaki noktaya bakarak. Ayak pozu çektim hemen. Ayak Pozu da bir garip oluyormuş resmen... :)

Ve birkaç haftadır değil, başladığımdan bu yana da hissettiğim şey şu ki; direncim günden güne artıyor. Ve son birkaç haftadır da, Uzay Terapi'de daha da ilerleme katettiğimi görebiliyorum. Tabii ki, birçoğu gibi ileriki noktalarda değilim. Kış sebebiyle gidemediğim günler de çok oldu. Ama birkaç haftadır aksatmadan gidiyorum çok şükür. Fizik tedavilerim de eksiksik güzel devam ediyor. Daha da güzel günler göreceğiz inşallah. Mekik çekebildiğime çok şükür diyorum şimdi, iki gündür... 


Ve dönüş anından kareler... Ben Uzay Terapi'de iken, Annanne-Torun ikilisi Yalova Pazarında gezmekte idi. Pazartesi günleri de, Uzay Terapi çok kalabalık olmaya başladı birkaç haftadır. Benim yine epey bekleyeceğimi anlayıp, dolaşmaya çıktılar. Yaklaşık 2 saate yakın Uzay Terapi katında idim bende. 1 saatten fazla bekledim, gerisi de üstte anlattığım tüm çalışmalar... Sonrası Andilasyon vs, derken, ancak serviste kavuştuk Annem ve yeğenimle... Ben bu ikiliden 2 saat ayrı kaldım mı özlüyormuşum, yine anladım. Allahım ayırmasın cümlemizi...


Tabii kuzucum uyuya kaldı, bizde fotoğraf çekindik. Bir süredir 3lü fotoğraf çekinemez olmuştuk. Dün çekilmiş bulunduk. Bu ikiliyi verene bin şükür. Allahım sevdiklerimizi yanımızdan ve başımızdan eksik etmesin. 

Bizde durumlar böyle işte. Dünkü yazımda da bahsetmiştim; kötü haberler almıyor değiliz, bu aralar biraz sıkışık durumlardayız. Ama bugünler de aydınlığa çıkacak inşallah, ben inanıyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Sevgiler... :)

4 yorum:

  1. merhabalar mesleginiz hakkında birkaç sorum var bana yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Mesleğim olarak henüz aktif olarak çalıştığım bir iş yok şu sıra. Balıkesir Üniversitesi'nden 2 senelik MYO'dan Dış Ticaret bölümü mezunuyum. O bittikten sonra Açıköğretim İkinci Üniversite'den Sosyoloji bölümü okumaya başladım. Öğrenciyim hala ve sağlığımla ilgileniyorum bir süredir. İyice toparlanınca bu sene, seneye çalışmayı düşünüyorum hayırlısıyla. Kısmet... :)

      Sil
    2. merhaba yalovada hangi merkez uzay terapisi uyguluyır acaba

      Sil
    3. Aktif Fizik Tedavi Merkezi yapıyor Uzay Terapi'yi. Orada alıyorum ben Uzay Terapimi

      Sil

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...