21 Mart 2021 Pazar

Pazar Yazısı #75 - İlk Yaş Pazarı

 

Bugün günlerden yine Pazar ve minik bir kuzu geçen sene bugün doğuverdi; beni ikinci kez teyze, abisini de ilk kez abilikle taçlandırdı... (Diğer ailelerimizi saymıyorum şimdilik :P) Her birimize önceden bildiğimiz halde bir kez daha o duyguları taşıra taşıra yaşattı çok şükür, verene bin şükür... =))


21.03.2020 doğumlu bir pandemi bebesi o, bugün Defne Deniz'imizin doğum yıldönümü! :) 

Bitmeyecek herhalde dediğimiz pandemi sürecinde bir bebek büyüttük, inanamaz gibi olsak da bazen bugün itibariyle artık Defnemiz de bir yaşında; pandemi gibi! O büyürken pandemi çeksin gitsin de, sağlıklı bir dünyada büyüsün kuzum da inşallah. Daha nice güzel sağlıklı mutlu ve hayırlı yaşları olsun bizlerle inşallah... (:

Bugün kahvaltıya geldiler bize, yeğenim ve ablamlar... Sonrasına yaptığımız bazı yemek planlarını hava muhalefeti ve pandemi dolayısıyla erteledik aslında ama pasta meselesi ve evde beraber olma durumumuzda devamlılık söz konusu... :)) 

Akrabalarımızın bile nasıl büyüdüğüne ve her anını doya doya göremediklerine şaşırdığı üzere, arayarak kutladılar sevdiklerimiz yine; doğduğu günden beri olduğu üzere yani...

Sabahtan beri yeğenimin son zamanlarda değişen hal ve tavırlarını, büyüme belirtilerini inceledik durduk işte yine; hem arayanlar nezdinde hem de onlar haricinde. İzle izle doyamıyormuş insan, neden unutuyoruz acaba bir diğeri büyüyünce; her bir bebek ayrı bir hayat deneyimi, ayrı heyecan ve apayrı sevgiyle dolmayı vaat ediyormuş ya. Defnemle de bunları öğrendik işte... :)

İp canavarı, kafasında fark edene kadar tokayı bile tutmayı sevmeyen, güleç ama sıkıntıya gelemeyen bir bebek Defnem.. Üst fotoğrafta gördüğünüz üzere, birkaç ay önce ördüğüm bereyi doğum günü hediyesi olarak vermek kısmet oldu. Ama o fotoğrafı çekebilmek için de baya uğraştık kuzumla... :))

Bugün ilk doğum pazarı, pazar yazımın adını böyle koydum yani; hem dolu dolu yazabilir hem de daha neler söyleyebilirim bilmiyorum, ama içimden gelen sözler de var Defneme yine... (:

Defne Denizim, senin doğumunu ve ilk seneni böyle bir dönemde geçirmek aklımızın ucundan bile geçmezdi. Ama sen öğrettin, beklenmedik şeylerle de yaşasak kucaklaşmayı başarabileceğimizi; bir olunca ve sadece sevgiye odaklananınca, ohoo neler neler atlatılmıyormuş ki! 

Güzel kuzum; doğduğun ortam ve sene gibi hayat seni zorlasa ve köşeye sıkıştırsa da, sevgimize ve kendini sevmeye öyle sıkı sıkı tutun ki "hayat seni yoramasın hiç"...  :) 

Hayatı sev, hayırlı evlat ol; sen hayata hayat da sana iyi davransın, bahtın da kısmetin de açık olsun. Doğum günün kutlu olsun. İyi ki benim yeğenlerimsiniz, iyi ki bizim ailemizdesin. Büyüyüp de bu yazımı okuduğunda, iyi ki benim teyzemsin diyebilir ve sımsıkı sarılırsın inşallah bana...

Abin gibi senin için de elimden geldiğince yanında olacağım Defnoşum; umarım sen de büyüdüğünde mükemmel planlarımız üçlü olarak yapılacak, filmler sohbetler ve nice beraber atlatacağımız sınavlar olacak. Yeter ki sen de sev bizi... 

Seni çoook seviyoruz canıım yeğenim. =))



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...