23 Nisan 2020 Perşembe

100. Yılımız - 2020 Çocuk Bayramı #BizDeÇocuktuk


Bugün 23 Nisan 2020, Ata'mızın bize armağan ettiği çocuk bayramının ve halkın oylarıyla kurdukları Türk millet meclisinin açılışının 100. Yılı kutluyoruz hep beraber. Sokaklarımızda değil, her birimiz evlerimizdeyiz maalesef ama... Devletimiz milletimiz var olsun, sağ olsun da; 101. Yılda bir arada oluruz ve coşkuyla kutlamalarımıza devam ederiz nice bayramlarımızı diyorum... :) 100 Yıllık gururla, geçen sene coşkuyla belediyemizin organizasyonuyla meydanlarda coşkuyla kutladığımız 99. Yıl Dönümü kutlamalarımızın yazısını hatırlıyor ve hepimize o coşkunun özgürlüğüne yeniden sahip olmayı diliyorum... :) 23 Nisan 2019 tarihli kutlamalara dair yazımı burada bulabilir ve okuyabilirsiniz... (:



Bu sene evde kalan herkes çocukluk hallerini paylaşıyor, sabah beri coşkuyla karşılıyorum o fotoğrafları; tıpkı bugüne yine bayram coşkusuyla uyandığım gibi... Her bayram küçüklüğümdeki coşkuyu sürdürüyorum istemsiz, öyle gelmiş öyle gidiyor işte. Resmi bayramı da dini bayramı da aynı. Coşkum hep benimle ama bayramlarda daha bir coşuyor işte... :)

Genci yaşlısı, küçüğü büyüğü çocukluklarını paylaşıyor yine; heveslendim ve bu fotoğraflarımızı hatırladım ben de ve hazırladım işte, ablam ve benim küçüklüklerimizden fotoğraflarımızla. Çok değil, bir 15 sene önce (Amma da çok değil!) biz de çocuktuk... :) Milli bayramlarını coşkuyla sokaklarda kutlamış, dini bayramlarını ve ramazan zamanlarını dost akraba geçirerek büyümüş bizler için; ramazan başlangıcı ve de 23 Nisan günü evlerde olmak büyük üzüntü bizler için. Umarım sonu sağlık olsun bugünlerin de, yeniden bir arada olalım nice güzel günlerde...

Biz bu sabah yine de coşkuyla kalktık yataklarımızdan, belediye anonslarında 23 Nisan temalı şarkılar çaldı; marşlar ile coşkulu uyandık yine. Sonra evlerde coşku vardı, çoğu yakın akrabalarımızın evlerinde kıyafetlerini giymiş şekilde hazırdı çocuklar. Biz de Kağanımla ve aile üyelerimizle TV karşısına geçtik, TRT EBA İlkokul'dan günün anlamı için düzenlenen yayınları izledik; aradık akrabalarımızın bayramlarını kutladık.. :) Bugünü de akşama kavuşturmak üzereyiz bile. Buruk ama sağlık olsun diyerekten...

Bugün için benim beğendiğim birkaç durumdan bahsetmek istiyorum sizlere; 

TRT EBA'nın 23 Nisan özel yayınını biliyor ve bekliyordum öncelikle, beğenerek izledim izlettim (sanırdın hala evin tek çocuğuyum!). :)) 

Şermin Yaşar'ın duyurduğu üzere, bugün itibariyle son yazdığı kitabı "Oh Ne Ala Memleket" Storytel üzerinden sesli kitap olarak yayınlandı. İlk ay ücretsiz kullanım hakkı veren storytel'den tüm çocuklara armağan etti Şermin Yaşar. Dünkü şu paylaşımında da dediği gibi, yayınlansa birçok eve kargo girecek ve böyle bir zamanda herkes tedirgin olacak veya endişe duyacak diye. Biz buna çok sevindik dünden beri yeğenimle. :))

Sonra bir diğer sevdiğim hediye niteliğinde haber; çok severek masallarını dinlemeye başladığım Judith Liberman'ın dün akşam duyurduğu üzere Nil Karaibrahimgil ile şarkılarla masal etkinliği yapacağı haberi idi... Bu paylaşımda da o masal etkinliklerini bulabilirsiniz. :)) Sevgili Judith Liberman'ın kanalına buradan ulaşarak, diğer masal etkinliklerini de takip edebilirsiniz. :)

Günün anlamı ve şartları altında diyeceklerime bir şeyi daha ekleyeceğim, bu akşam her birimiz ekranlardan ve balkonlardan akşam saat 21.00'da İstiklal Marşı'mızı söyleyeceğiz hep beraber. Bayrak, vatan ve de millet aşkımız hiç bitmesin inşallah. Birliğimiz daim olsun diye... :)

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bu güzel bayram'ın ve kurdukları Türk meclisinin 100. Yılı kutlu olsun. İlk günkü coşku ile çocuk bayramımız için balkonlarda olalım bu akşam saat tam 9da. 🙌 

Sevgilerimle, nice güzel hep beraber bayramlarımıza olsun...

1 yorum:

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...