14 Haziran 2018 Perşembe

İncimin Dördüncü Doğum Günü - 13.06.2018


Dün benim küçük kuzenimin 4. doğum günü idi ve bizim İncimizin doğum günü kutlamasında bulunmamız da annem, Kağanım ve benim için yine bir ilkti. Yani dün de bir ilki gerçekleştirdik ve 2018 bizim için ilkler senesi olmaya devam etti... :)



İncime ilk yaşından beri doğum günlerinde temalı kutlamalar yapıyor dayım ve yengem, iyi ki de yapıyorlar... Sebepleri çok basit çünkü; bugün beraber anı oluşturabileceğimiz anlar varken, neden duralım. Durmuyoruz şükür ki... :) 

Çocuklar en çok küçükken yaşadığı anları hatırlıyor ve bu anılarla yanındakileri benimsiyor ve mutlu büyüyorlar. Veya hatırlamasa bile, o günleri hatırlatan görseller ve yazılı anılar ile büyüdükçe mutluluğunu görerek daha mutlu büyüyorlar şükür ki... 

İncim doğdu doğalı Temmuz ayından önce Antalya'ya gelemediğimiz için kaçırıyorduk doğum günlerini İncimin, doğumuna dahi gelememiştik. Ama dün bir ilkimiz daha oldu, İncimin "Mucize Uğur Böceği" konseptli dördüncü doğum günü kutlamasına katıldık ve mutluluğunu paylaştık şükür ki. :) 

Minik kuzenim, Uğur Böceği oldu. Bu arada Uğur Böceği, bir Disney çizgi film karakteri. Onun arkadaşı Kara Kedi de, Kağanım oldu herhalde. Kostümü yoktu, ikisi bir dargın bir barışıktı dün yine, ama dün bir ara öyle bir araya geldiler ve pozlar verdiler ki; "Bir ömür Uğur Böceği - Kara Kedi gibi dost olsunlar ve birbirlerine hep destek olsunlar inşallah..." Dedirttiler yine :)


Doğum günü akşam başladı, hazırlıkları öğlen biz gittiğimizde hala sürüyordu... Bir ucundan tuttuk önce, akşam olup da gelecek sevdiklerimizi bekledik sonra. İftardan sonra da, doğum günü partisi başladı işte İncimin... Kıyafetini giydi küçüğümüz ve geldi salona. Küçük bir küpe kaybetme problemi yaşadık ama çabuk atlattık bulununca. Dün bazı aksaklıklar da mevcuttu, sağlık mevzuularında ama şükür ki herkes iyi. Allah beterinden korusun. (Amin) 

Dün akşam İncim kıyafetini giyip de salona geldiğinde, bizlere yaptığı hoşgeldiniz konuşması çok sevimli idi; "Burası benim evim, hoşgeldiniz evime. Ben büyüdüm ve partim başlasınnn." :) Kendi partisinin, mum üfleyeceğinin ve günün konusu olan yeni yaşının heyecanından; yani büyüme heyecanından ötürü, o kadar heyecanlı idi ki dün kuzenim... Diliyorum bir ömür o heyecan, o yaşama sevinci daim olacak da inşallah... :) 

Yengemlerin ellerine sağlık, dün yine öyle çok şey yapmışlardı ki; hepsinden yemeyi eskisi gibi göze alabiliyor olsa idim, bugün bu yazıyı yazamayabilirdim! :D O kadar yemeyi seven milletiz ki, sofra başında bile yemek sohbeti yapabiliyoruz. Dün de böyle bir akşam idi. Seviyorum bizi, yaşamı sevmemizden kaynaklı geliyor bence bu özelliğimiz...

Mehmet dayım ve Hatice yengemin gözlerinden görüyorsunuz ya; evlat öyle seviliyor ki, uğruna her şey yapılır. Dilerim bir ömür mutlulukları sürer ve çabaları da İncimin güzel bir hayatı olmasına vesile olur hep... :)



Dört yaş bana göre bebeklikten çıkıp, çocukluğa giriş demek ve İncim de o yolu geçti şimdi. Dün doğum günü kutlaması sebebiyle evlerinde olmamız, en çok bizlerin hatırında kalacak olsa bile; büyüdüğünde şu sözlerimi bu resimlerle beraber görüp okuyacak İncim:

Bir ilki yaşadık İncim, senin de ilk kez doğum gününde bulunduk Halan ile, nice nice yaşlarında da yanında olabilmemiz dileğiyle... Çocukluğa adım attığın şu yaşlarda, özellikle bu seneden sonra, başka ilklerle karşılaşacaksın şimdi; öğretime başlayacaksın mesela bu sene, ama kolay ama zor hayata daha esaslı atılacaksın sen de... :)

Ömür dediğin bugündür olgusunu hep hatırlıyorsunuz siz çocuklar ama büyüdükçe unutmamak için çok uğraşıyoruz işte biz; sen büyüdükçe, bunu sana da öğreteceğiz. 

Dün, bugün, yarın; iyi günlerinde değil, kötü günlerinde de yanında olacağız ve seni sarıp sarmalayacağız her daim. Ben senin kuzenin Didem, bu sene de çabaladığım gibi diğer senelerde de çabalayacağım kuzenim. :) 

Annen ve baban; bir ömür, yaşayabildiğimiz kadar anıyı doldurmak için en çok çabalayanlardan senin için ve ben biliyorum ki bunu sana da öğretecekler. Biz sen büyüdükçe, ama geç ama erken daha esaslı anıları da yaşayacağız; yani senin de daha iyi hatırlayacağın anılarımız olacak.

Beklenmedik olaylar yaşayacağız daha; çok oyunlar oynamaya devam ederken, çok sohbetler de etmeye başlayacağız. Gönlümüzce kuzen olacağız biz hep inşallah; büyümeni dört gözle beklerken, 4. yaşını geride bıraktık bile bak... :)

Dün doğum günü konseptin olan uğur böceği, nice yaşlarında mutluluğun, huzurun ve de şansın olsun kuzenim. Hep yan yana, can cana, sağlıkla ve mutlulukla nice yaşlara İnci tanemiz... İyi ki doğdun... 

Vee son not;


Dün pasta kesimi sonrası o kadar çok resim çektirdin ve sonra bisiklet hediyeni görünce de sıra benimle poz vermeye o kadar gelmedi ki, bir de üstüne gelen hediyelerle bize defile yaptın; bizim seninle ilk doğum günü kutlamamızda fotoğrafımız olamadı. :D Ama bak anıları var, onun bile... Bu yüzden Şubat ayında beraber çekindiğimiz fotoğraflarımı koyuyorum, ama unutma ki ben de oradaydım, fotoğrafım olmayabilir ama şahitlerim çok; ona göre. ;) 

Kuzenin Didem'den sevgilerle, küçük kuzeni İnci tanesine... :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...