29 Mart 2014 Cumartesi

Not Aldım Veya Not Ettim - #10 - Hakkımızda Hayırlısı


Not Almak Veya Not Etmek... Bu yazı dizisinde hayatımın içinden not aldıklarımı, sevdiğim veya hoşlanmadığım şeylerden not ettiklerimi, düşüncelerimi ve kaydetmek istediklerimi göreceksiniz... :)

Daha önceki "Not Aldım Veya Not Ettim" yazısı altında notlarımı okumak isterseniz buraya tık tık... :)

Not Aldım Veya Not Ettim yazı dizimde, okuduğum şehrin plakasını simgeleyen sayıya gelmiş olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. :) Ah Balıkesir'in güzelim Sındırgı'sı, Sındırgı'mız... :)

Bu hafta çook garip geçen bir hafta oldu, en iyisi geçelim notlarımıza... :))


İlk Çiçek... :)


İlk çiçeğimi aldım bu hafta Kağan'ımdan... Bu benim bir erkekten aldığım ilk çiçekti, babamdan değildi veya bir kurumdan tebrik için falan değildi. Kağan'ımdan bizeydi. :) Maşallah kuzuma gittikçe büyüyor ve hayatın farkına varıyor. Belki tamamen bilinçli bir şey değildi yaptığı. Ama yaptığının güzel birşey olduğunun farkındaydı, maşallah kuzumuza... Nice güzel çiçekler toplasın kuzum bize, daha nice çiçekler versin elimize inşallah... :)

Youtube da Kapandı



1 hafta önce Twitter'ın Türkiye üzerinden erişime kapatılmasından sonra, Youtube'da kapandı bu hafta içinde. Ülkem olarak garip haller içindeyiz bu aralar. Sözde demokrasi diyorum ben bu duruma, çünkü demokrasi hiçbir şekilde özgürlüğün kısıtlamasına bahane kabul etmemesi gereken bir rejim türüdür. Hakkımızda hayırlısı olsun diyorum hep. Her gün sabah uyandığımda da, bugün ne haberler var acaba diye merakla interneti açıyorum. :) 

Gelelim resimde neden gaz lambası olduğuna; öncelikle resim alıntı, zaten üst kısımda nereden alındığı belli oluyor. Twitter'a veya Youtube'a ulaşmak biz Türk Milleti için zor olmadı elbette. Türk milleti çalışkandır ve sorunlara çözüm bulmakta ustadır efendim. :) Ancak normal yollardan internete girebilme özgürlüğümüzün olması gerekirken, başka yollarla internete girebilmeye çalışmak özgürlüğümüzün kısıtlanması demektir.

Bende şu düşüncedeyim artık; yarın için Facebook da kapanabilir diyorlar. Madem teker teker internet siteleri kapanmaya başladı, toptan elektriği kesip gaz lambasına geçelim. :) Doğrusu ben nostaljiyi pek çok severim. Mum ışığında oturmaya da bayılırım. :) Polyanna olmak lazım böyle durumlarda. Hakkımızı savunmak ama sakin olmak... :) (Seçim mitinglerini izleye izleye, sanki bende seçmenlerime konuşuyormuş gibi hissettim bir an (: )


My Mad Fat Diary

My Mad Fat Diary'den bahsettiğimi hatırlıyorum, geçmiş yazılarda. 2. Sezon'un son bölümü bu hafta yayınlandı, alt yazısı ile beraber... :) Şimdi izleyen var mıdır bu yazıyı okuyanlar arasında bilemiyorum ama, 3. sezon gelecek mi ne zaman gelecek bilen var mı? :)

2. Sezon için yorumuma gelecek olursak; ben çok beğendim yine doğrusu. Bu diziye yorumumu yaparken şunu demek istiyorum; başarıya giden yollardan bahseden kitap ve filmlerden çok hoşlanıyorum. Bu beni motive ediyor, hele ki tutunmak için çabaladığım hayallerim için...

Mesela The Carrie Diaress da böyle bir dizi. Ve One Tree Hill de böyle bir diziydi... :) Hayalleri için uğraşan kişilere gıpta ediyorum. Çünkü bu hayata gelme amacımızı bulmaya çalışarak yaşarken, vademiz dolana kadar da bir veya birçok hayalin peşinde koşanlar olarak şanslıyız. Birkaçı bu hayatta neye tutunabileceğini bulamıyor, birkaçımız da amacımızı belirleyip peşinden koşuyoruz. Amacıma ulaşmak için çaba gösterenlerdenim, kimsenin canını acıtmadan... :)


Haftanın Müziği dersek;

Ellie Boulding'in Burn şarkısı, bu hafta en çok dinlediğim şarkı oldu. :) Ellie Boulding'in Goodness Gracious şarkısını geçen haftalarda dinlemiştim bir müzik kanalında ve çok beğenmiştim. Sonra yine aynı müzik programında 4-5 gün önce Burn şarkısı da çıkınca, "bu şarkıyı duymuştum ama nerede?" diye sordum kendime. :) Sonrası her aklıma geldikçe dinlemek oldu bu haftaki işim. :) 

Sizde benim gibi, ülkemizin karmaşık durumlarında, hoşunuza giden bir parçayı birçok kez dinleyerek kafanızı dinlendiren tiplerden misiniz bu aralar (Birçok sıkıntınızda yaptığınız gibi) ? Merhaba benden sizlere de... :) Burn şarkısı hepimize gelsin... :)

*Youtube videosunu paylaşmıyorum, siz bir başka video sitesinden veya youtube üzerinden dinleyin olur mu? :) 

Ve Yarın İçin Sözlerim; 

Yarın yazabilirsem yine yazma düşüncem var ama, ben yine de yazamazsam diye; yarın ülkem için sorunsuz adaletli bir seçim olsun inşallah. Yarın belediye başkanlarımızı ve muhtarlıklarımızı temsil edeceklerimizi seçeceğiz. Türkiye Belediyelerini seçiyor yani kısacası. Ülkemiz adına hayırlısı neyse o olsun inşallah. Umarım Allahım bizlere iyiliğimiz için hayırlısı neyse onu nasip etsin. :) 

Ülkemizi umursayalım; bir oy, bir oydur. Sandığa gidelim, oyumuzu verelim. Ülkeyi ben mi kurtaracağım demeyin, ülkeyi sizden bizden başka kimse kurtaramaz... :) Allah cümlemizin iyiliğini versin inşallah... Sevgilerimle... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...