4 Haziran 2012 Pazartesi

İşte Evimdeyim

Sonunda evimdeyim. İnsanın evi gibisi yok cidden. Burası güvende hissettiğim yerlerden. Her ne kadar bazen sırf evde takılmaktan sıkılsamda... Evimdeyim güzel Bursa'mda. Ve evimde olmanın en güzel yanı, balkona oturup manzaraya karşı keyif yapmak... Evimizin manzarasını görünce hak vereceksiniz... Bir yandan deniz manzarası, bir yandan karşıdaki limanların görüntüsü, bir taraftan da bir ucu kumlaya bir ucuda Gemlik merkeze giden bir yol...

Önce resimlerle başlayayım o vakit. Bursa'nın Gemlik ilçesi çok güzel bir yer. Gemliği bilmeyenler için girişten deniziyle kendi güzelliğini ortaya koyan birkaç resim sunayım size...





İşte Bu 4 resimde görüldüğü gibi nadide Gemliğimizin girişi böyle... En çok bilinen de Gemlik'e girerken Orhan Veli Kanık'ın sözünün yazılı olduğu tabeladır: "Gemlik'e girerken deniz'i göreceksin; sakın şaşırma." 


İşte bu uyarı tablosu. :) 

Gemlik güzeldir. İçinde büyük güzellikler barındırır. Gerek bağlantılı olduğu Bursa ile, gerekse bağlandığı ilçelerle büyük güzelliklere sahiptir. :) 

Seviyorum bu şehiri o yüzden. Herkes İstanbul'a aşık olur, ben Bursaya... :) Çok alıştım sanırım bu şehire. Doğduğumdan beri bu şehirde yaşıyorum. Kısa yolculukların dönüşünde bile, Gemlik'e girerken deniz'i gördüm mü bir huzur kaplıyor içimi. Denizi olan bir şehirden dönüyor olsam bile... 2 sene boyunca ilk defa bu kadar uzak kaldım bu şehirden. 

Aşağıdaki resimler de bizim evimizden balkon manzaralarımız. :) 





Özlemekte haksız değilmişim de mi ama? =)

Neyse efendim, daha fazla laf etmeyeceğim. Eğer birgün olurda yolunuz düşerse Bursa'ya, Gemlik'i gezmeye gelin derim... Tarihi bir yapı hakim değildir. Ama doğa güzelliğini, yazlık mekanlarını bünyesinde barındırır. Kumla, Armutlu, Fıstıklı, Kapaklı, ve birçok yer... Ve mümkünse Mudanya tarafını da gezin derim. Mudanya'nın da burası kadar ayrı güzelliği hakim... Kısacası BURSA GÜZELDİR... =) 






2 yorum:

  1. Sevgili Didem, Haiku diye birşey duydun mu?
    Orhan Veli'nin Gemlik girişindeki şiiri bir Haiku'dur örneğin.
    Duyunca ve Haiku'yu tanıyınca sen de seveceksin eminim.
    Antoloji.com da Haiku Karadeniz yaz mesela, benim şiirlerim çıkar karşına.
    Sevgi ve selamlarımı sunar, başarılar dilerim, sayfan çok güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim; daha önce bu tarz bir şey olduğunu biliyordum ama adının Haiku olduğunu bilmiyordum, bir şey daha öğrenmiş oldum sayenizde. :)

      Sayfanıza bakacağım, ben de size başarılar diliyorum. Yorumunuz için tekrar teşekkürler, sevgi ve saygılar benden. :)

      Sil

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...