27 Aralık 2020 Pazar

Pazar Yazısı #74 - Yılın Son Pazarı #2020

 

Yılın son Pazar gününü daha yolculamadan önce, ne zamandır planladığım bir düzenlemeyi gerçekleştirdiğimden sebep rahatlıkla giriyorum yeni haftaya... Son yazımda, yani burada bahsettiğim bir yaşadığımız alanı düzenleme mevzuunu nihayet gerçekleştirdim. Buna yıl sonu indirimleri imkan sağladı... Öncelikle, yeni yılın pazar günleri de verimli ve bizleri besleyen rahatlatan cinsten olması dileğimle. Mutlu nice pazarlar olsun hepimize... :)


Ben biten bir pazar gününe dair yazıyorum şu an ama çok verimli geçen bir günümün ardından... :)
Güne en son bir buçuk ay öncesinde kestirdiğim saçlarımın kendine gelmeye başladığını farkederek uyandım ve bunun sakinliğine kısa bir süre kendimi bıraktım. Sonra senenin son yazıları, kalan örgü siparişlerimin son ayrıntılarını tamamlamalarım ve yazı hazırlıklarıma odaklandım. Yapılacaklarım olmasına şükürle geçti bir pazarım daha... Yılın son pazarının akşam vaktini de şu üstteki kutularla ilgilenerek geçirdim. Sonucunda bir pazar daha bitti gidiyor işte... :)


Masamın altında bulunan ve bir türlü tam anlamıyla boşaltamadığım, azaltamadığım depolamak durumunda kaldığım eşyalarımı düzenledim ben bu akşam; yıl sonu indirimleri ile aldığım, 3 adet plastik kutu ile...

Üstte gördüğünüz antrasit renkteki iki kutuya, o eski kutularımdakiler sığdı; tabii ki gereksiz ve kullanmayacağım dediğim şeyleri de ayıkladıktan sonra... "Düşle İnan Yaşa" kitabını okumadan öncesinde de "düzenlemenin" fayda sağlayacağını düşünüyor ama bu kadar etki edeceğine inanmıyordum. İçimden şimdiden bile bir yük kalktı desem, inanın bana yalan olmaz! Belki de inandım, tamamıyla o şeylerin düzensizliği ve kalabalığıyla enerji alanlarımın tıkandığına. Çünkü annem tozlarını alırken yoruluyordu, bir eşya dahi eklesem bir kutu beş kutu oluyordu; bazen onları sığdırması da, aradığımı bulması da zor oluyordu!

Şimdi sadece iki kutu 4 kutuyu ortadan kaldırdı ya! Oh ne iyi oldu... Diğer bir kutu da bir büyük boy sırt çantasının içinde sıkışmış halde bekleyen defterlerimi alacak. Bu zamana kadar tuttuğum günlük, anı defteri, hikayelerim. Derken daha da rahatlayacağım bence... Hem defterlerime ulaşabileceğim, hem yazmaya daha çok odaklanabileceğim, hem de düzeni daha çok kavrayacağım bundan sonra... Sene biterken bunu yapmam çok daha iyi oldu, son bir buçuk aydır gerçekleşmesini istediğim şeydi; hazzı beni sardı sarmaladı şimdiden de... =)


Ben bu üç kutuyu indirimden aldım dedim hani, fiyatından bahsedeyim madem söz etmişken... 3 kutuyu toplam 54 TL'ye aldım, tanesi 18 Tl'ye geldi. Trendyol'da indirime girmeden önce 25 TL idi... Bunlardan önce örme sepet almayı düşünüyordum ama onların kapaklıları daha pahalı idi. Benimse pahalısına değil en işime yarayacak olana ihtiyacım vardı... Çok düzenli biri olduğumu iddia etmiyorum ama ben yıllardır biliyor ve gözlemliyorum bunu; ders çalıştığım masam dahi toplu olduğunda, daha çok odaklanıyorum anıma ve çalışmalarıma... Bu toparlama da güzel etkiledi şimdiden beni, daha şimdiden... Benim daha da iyi geleceklerine dair inancım var. Düzenleme aşkına! :) 

Sizlere de tavsiye ederim; yapabiliyorsanız, yaşadığınız yeri kullanmadığınız eşyalardan arındırın ve düzensizlikten kurtulun. Ben senelerdir birçok alanda yapıyorum bunu, çünkü biriktirmeyi ve kendime her alanda birçok şekilde not edinmeyi çok seviyorum. İçten içe biriktirme huyum var işte! Ama bu büyük kalabalıklara ve işlerin hep daha çok birikmesine de neden oluyor aslında. Bu sadece ihtiyacın kadarını elinde ve göz önünde bulundurma işine giriştiğimden beri, rahatlıktan öte gerçekten işler daha yolunda gidiyor farkettim de... Bir tek bu alanda yapamıyordum düzenlemelerimi ama birçok alanda bunun faydasını gördüğüm için de yine iyi geleceğini biliyordum işte. 

Diyorlar ki, "Az çoktur." Evet, bu felsefe bize daha rahat olmayı da daha sakin kalmayı da öğretecek bence... :)


Bu yazımı bitirmeden önce Düşle İnan Yaşa kitabında Can Aydoğmuş'un yaşadığın ortamı düzenlemek konusundaki cümlelerinden bir kıssa paylaşayım o zaman. 


Derli toplu olma durumu e-postamıza ve telefonumuza gelen mesajlar için de geçerli. Geri döneceğimizi düşündüğümüz e-postalar, telefonumuzda ve bilgisayarımızda açtığımız karmaşık dosyalar kendi içimizde de karmaşaya yol açar. Her şeyi düzenlediğinizde inanılmaz bir rahatlamaya kavuşabilirsiniz. Hayatınızda şu ana kadar yapacağınızı söylediğiniz her şeyi tek tek yazın ve daha sonra notlarınıza bakarak sırayla hepsini yapın. 
(Sayfa 32)


Yaşadığımız ortamları, enerjilerimizi, hayallerimizi ve planlarımızı yeni yılda da düzene koyduğumuz nice verimli pazar günlerinde pazar yazılarımda 2021'de de görüşmek üzere. Nice güzel pazarlara... :) Sevgilerimle...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...