12 Nisan 2017 Çarşamba

Bursa 15. Kitap Fuarı'na Gittik - 26.03.2017



 2015 yılından sonra yeniden üstteki üçgen çatıları olan Bursa fuar alanında idik babamla, 26.03.2017-Pazar günü. Bu gidişimiz dördüncü idi. 2013-2014-2015 ve 2017... Bakalım bir dahaki gidişim iki sene sonrasına mı olacak, yoksa seneye mi? Hayırlısı olsun inşallah. :)

26 Mart 2017 Pazar günü babamla fuar alanının park alanına girmeden önce, şu güzel alanı fotoğrafladım yine. Zira bu yapıyı sevdiğime yine emin oldum o gün... Babamla fuar alanına girmeden önce bizi engelli park alanına yönlendirdiler, "engelliniz mi var?" diye sorup. Nereden anladıklarını biraz sonra anladım, bagajımızı kapattıktan sonra sormuşlardı bu soruyu; Akülü sandalyemi görmüş olduklarını sonradan anlayabildim bende. Tedirgin etmeli mi etmemeli miydi bilmiyorum, ben çok küçükken bu kontrollerin olmayışından ötürü o an yine garipsemem normaldi bence. O kontrol beni güvende hissettirse de, bir de bu yönden düşündürttü esasında... Hep olmalı tabii ki, iyi ki kontrol ediliyor. Ama diğer türlü düşününce de, dünyanın şu duruma gelmesinden korkabiliyor insan... (Bu da o güne dair bir an idi işte)

Neyse, engelli park yerlerinin olduğu bölümde babam akülü sandalyemi hazırlarken bende kendimi hazırladım; fotoğraf makinemi elime aldım, kulaklığımı telefonumun kulaklık girişi yerine taktım, kulaklığın tekini de tek kulağıma... Fuar alanına, akülü sandalyemde de bu vaziyette hazır olduktan sonra dalış yaptık işte babamla... :)



2011 senesinde babama bir kitap listesi hazırlamıştım ve o gitmişti fuar alanına, ben Balıkesir'de örgün öğretimimi okurken annemle. Bir dahaki gidişlerimizde de hep beraber gittik; 2013 senesinde annem de bizimleydi, bir seferinde eniştem de bizimle gelmişti. Ama iki seferdir babamla yalnız gidiyoruz. Babam sağolsun, her gittiğimizde saatlerce gezmeme tahammül eder; Allah başımdan eksik etmesin. Bu sene de, "Gez gezebildiğin gibi, ben seni takip ediyor olacağım." dedi. Ama bu sefer, girdiğim ilk 15-20 dakika boş boş dolaştım. Bu sefer fuar bana çok karmaşık geldi. Evet, aradığım yayınevlerini bulabiliyordum; Can Yayınları yine girişte solda, Yapı Kredi Yayınları solda kalıyordu ama iki yayından da alışveriş yapmadan çıktım bu sefer. 

"Dex Yayınları'ndan kesinlikle kitap alıp çıkacağım, Canan Tan'ı yakalarsam hele bırakmayacağım!" diyordum, o ilk 20 dakikanın başında görmüş olmama rağmen kalabalıktan stand etrafında dönerken dönüşü çok kez kaçırdım ve Canan Tan'ın yanına diye Dex yayınları'na geri döndüğümde onu bulamadım. Maalesef, bu sefer hiçbir imzalı kitap alamadım. Gittiğimiz gün, benim çok severek okuduğum ve takip ettiğim yazarları; Ayşe Kulin'i ve Sinan Akyüz'ü, 1-2 saat ile kaçırmıştım. Velhasıl, ne kadar istesem de ikisini de bu sene yakalayamadım. Başka bir zamana inşallah... :)

Sevdiğim Yayınevlerinden bir demeç sunmak isterim bu arada, yayınevlerinden bahsetmişken; Can Yayınları, April Yayınları, Destek Yayınları, Yapı Kredi Yayınları, Epsilon Yayınları, Pegasus Yayınları, bir de artık Arkadya Yayınları... Aklıma ilk gelen bu yayınevleri, benim en sevdiklerim...


2017 Bursa Kitap Fuarı'ndan Aldığımız Kitaplar;


İlk aldığım kitap, Destek yayınları'ndan adını sanını bilmediğim bir yazarın kitabı oldu; Ertürk Akşun- Ateş. Destek Yayınları'ndan daha çok kitap almayı isterken, bir kitap alıp ayrıldım stanttan.  Esasında, biraz da okumak istediğim kitaplar listemin dışına çıkmak istedim bu sefer. Ateş kitabını almam da bu sebeptendi. Şimdi elimde okuduğum kitap Ateş, bitmek üzere neredeyse...

Boş Koltuk - J.K. Rowling (Doğan Kitap); Kendisi hiç ama hiç okumadığım bir yazar ki, ortaokuldan bu yana onun Harry Potter kitabının filmini çok konuşmuş ve çok izlemiş kişilerdenim. Ne zamandır, J.K. Rowling kitapları okumak istiyordum ama bu Harry Potter serisi olmasın diyordum. Çünkü filmini izlemiş olduğum bir kitabı okumam kolay olmuyor. Ama kitabını okumuş olduğum bir filmi izlemek,  güzel oluyor... :) E ben Harry Potter filmleri çıktığı zamanlarda, şimdiki kadar fantastik kitap sever biri değildim. Ben Fantastik kitapları, Stephen Meyer'ın Alacakaranlık serisini okuyarak sevmeye başladım. Velhasıl okumayı merakla beklediğim bir kitap şu an, Boş Koltuk...

Öksüzler Treni - Christina Baker Kline (Arkadya Yayınları); Daha önce Arkadya Yayınları'ndan Saraj Jio'nun 3 kitabını okudum. Bunlar haricinde de Arkadya Yayınları'nı pek bilmiyordum. Stant başına gittiğimde hep aynı tarz diye baktığım esnada, standda duran genç kız bana kitap önermek istedi. Kitap fuarına bu sohbet imkanının olması sebebiyle de bayılıyorum. Hangi standın başına geçersen geç, tek konu var; kitaplar ve hikayeleri. :) Ben bu mutlulukla kitapları incelerken, kız bana iki kitap gösterdi; biri Erik Ağacı (Ellen Marie Wiseman), diğeri de bu Öksüzler Treni kitabı idi. 2016'nın en çok okunan kitabı imiş her ikisi de. Gönlüm Öksüzler Treni'nin hikayesine aktı. Sohbet ediyoruz ama kitabın içeriği hakkında derin bilgiler vermiyorlar tabi. İki kitap alıp ayrıldım stanttan, ama bilseniz kitapların konularına içim gitti resmen; her biri ayrı güzeldi aslında. Aldığım diğer kitap ablamaydı, adı 22 Britanya Yolu (Amanda HodgKinson).



Gelelim kitap fuarının en sevdiğim diğer özelliğine; bir kitap fiyatına, birden fazla kitap alabilmek... :)

Üçtür her gidişimde indirim fırsatı yakalamaya çalışıyorum, 2013 senesinde April yayınlarında 3 kitap 16 TL indirimi vardı. 2015 senesinde gittiğimizde de, Epsilon Yayınlarında 3 kitap 15 Tl indirimi vardı... Bu sene ise, bu dediğim indirimlerden daha çok görebildim. Ama benim sevdiğim tarz kitapları bulabildiğim bir yayınevi olan April Yayınları'nda yine bana göre bir fırsat vardı şükür ki; 3 kitap 10 Tl! Üstteki resimde gördüğünüz üzere 6 kitap fırsat ürünü olarak tarafımızdan alındı babamla; 3'ü ablama, 3'ü de bana... Kitaplar dönüşümlü her birimize olduğu için, hepimiz kardayız...

Kendime 3'lü olarak aldığım kitaplar;

Yeni Moda Turuncu - Piper Kerman
Sonun Geldi Sevgilim - Tuna Kiremitçi
İyimser - Laurence Shorter

Ablama 3'lü olarak seçtiğim kitaplar;

Freud'a Kafa Tutan Kız - Dora - Lidia Yuknavitch
Konuşmayan Tavus Kuşu - Berrak Yurdakul
Aile Hayatı - Akhil Sharma

:) Aldığım kitaplar işte bu kadardı. Oralarda gezmek, bu hazları yeniden yaşamak seneye de nasip olur inşallah... :)


Fuar alanına girerken ve çıkmadan öncesinde, "önünde fotoğraf çektirmeyeni dövüyorlarmış" diye içimden geçirdiğim Fuar Hatırası tablosunun önündeki fotoğrafımızı babamla çıkışta çektirdik. :)

 Girişte bulunan bu hatıra tablosunu, daha fuarın açıldığı ilk günlerde İnstagram'a fuara gidenlerin attığı fotoğraflarda gördüm biliyor musunuz? O sebeple, girişte fotoğraf çektirmedim; zira çok doluydu. Ama çıkışta, "Fotoğraf çektirmeyeni dövüyorlarmış!" diye bir espri yaptım kendi kendime. Önce sırada bekliyorsunuz, boşluk bulduğunuz anda tablo önüne doğru ilerlemezseniz çok bekleyeceğinizi de hemen anlıyorsunuz. 3-4 kez bizden önce fotoğraf çekenler olunca, akülü sandalyemle hamle yaptım bende diğerleri gibi. Önce babam beni çekti, sonra bizi bekleyenlerden rica ettik ikimizi de çektiler. Bu da Bursa 15. Kitap Fuarı Hatıramız oldu böylece... :)

Gelgelelim bizim de babamla fuara gelip gittikçe bir geleneğimiz var; çıkışta babam elinde, bense kucakta kitap torbalarıyla fotoğraf çektiriyoruz ve öyle gidiyoruz fuar alanından. Bu sene babamı salondan çıkmadan önce çektim yine, bende yine arabanın yanında arabaya binmeden önce kucağımda torbalarla babama fotoğraf çektirdim yine...

Velhasıl, güzel bir fuar günü daha böyle geldi-geçti-bitti. Nice fuarlara olsun, nice beraber ailecek vakit geçirmelerimize olsun. Babamla fuar alanından çıkıp, 2015'teki gibi annemle eniştemi avm'den almaya giderken yine dilimde şükür aklımda ise arkadaki kitapların güzelliği vardı. Allahım hepimize yaşatsın böyle güzellikleri...

2017 Bursa Kitap Fuarı'nı biz 10 kitap alarak uğurladık böyle. Sizden de fuar anılarınızı bekliyorum. Okuduğunuz için teşekkürlerimle. Bu gecikmiş yazımla, bir haftanın daha ortasında mutlu ve hayırlı bir hafta dilerim hepimize... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...