23 Ekim 2012 Salı

Yolculuk Öncesi




Bu gece Antalya yolcusuyuz Annemle. Beklenen yolculuk günü geldi. Bayrama ve Dayımın düğününe sayılı günler kaldı... Yolculuk hazırlıkları tamam. En azından kısmen. Omuz çantam, kıyafetler dışında kalan eşyalarımız ve bilgisayar çantam hazır duruyor işte. Bu gece Antalya yolcusuyuz annemle...

Şu yukarıda gördüğünüz yeşil torbanın içinde benim için gerekli birkaç eşya bulunmakta. Başı okuma kitabım ve defterim çekmekte. Oje-Aseton-Törpü-Tırnak Makasları, Roll-on ve takılarımızın içinde bulunduğu siyah çanta ve fotoğraf makinesinin ve telefonlarımızın şarj aletleri de devamında bulunmakta... :)

Uzun yola az eşya ile çıkıyorum bu sefer. Ben bile hayret ettim buna. :) Yolculuk diyince sanki her şey lazım olacakmış gibime geliyor benim. Gerekli olan eşyaların yanında, "Şu da lazım olabilir, orada şunu da yaparım bunu da götüreyim gibisinden" girişiyorum gerekmeyecek eşyalara bile. Ama artık akıllandım. Bakın az eşya aldım yanıma. :)

Eksikler var daha aslında. Ama onlarda hemen hemen hazır olmak üzereler... Bavul hazır, o zaten anneme aitti. Kalan diş fırçaları ve benzeri eşyalar işte...

Uzun Zaman Sonra Bir İlk

Bu yolculuk uzun zaman sonra bir ilk benim için. 2009 yılından beri ilk otobüs yolculuğum bu... En son 2009'da Ankara'ya otobüs yolculuğumuz olmuştu annemle. Bu gece de Antalya'ya... İşte bu yüzden bu yolculuk garip ve heyecan verici benim için. :)

Çoğunlukla sevmişimdir otobüs yolculuklarını, hava sıcak olmadıkça ve yol tutmadıkça... Düşünmek, dinlenmek ve uzaklaşmanın verdiği dinginliği yaşamak için fazlalıkla iyi bir ortam olmakta bence çoğunlukla... Uzun zaman sonra bakalım nasıl bir yolculuk olacak. 

Daha önceki yazılarımda da yazdığım gibi Babam işi dolayısıyla burada olacak. Bayramda Balıkesir/Bandırma'da amcamlarda olacak, sonra yine çalışmaya devam. Kasım'ın 8-9'u gibi de Antalya'ya gelecek... Düğüne kadar ayrıyız anlaşıldığı üzere. 

Bu akşam saat 22:30 civarı çıkacağız evden, Gemlik Terminalinden bineceğiz Bursa-Antalya otobüsümüze... :)

Geçen sene aldığımız Seyahat Yastıklarını kullanma fırsatımız da bu yolculukta doğacak... Gri ve Lacivert olmak üzere... Şişirilmemiş haliyle şöyle;




Bu arada Kırmızı Çantam'da yolculuk esnasında ve her an ihtiyaç olabilecek eşyalarım bulunmakta.  Cüzdan'ım, Fotoğraf makinam, Not defterim, Radyo kulaklığım ve Mp3'üm gibi şeyler... Bu gece uyuyabilecek miyim, yoksa bu yolculuk bana yine yeni kararlar mı aldıracak, edebiyat mı yaptıracak bilinmez... :)

Bugün, yarın ve ilerleyen günlerde yolculuğa çıkacak herkese hayırlı yolculuklar olsun. Allahım kazasız belasız yolculuklar nasip etsin cümlemize... 

Yolcu Yolunda Gerek. Görüşmek üzere... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...