19 Ekim 2012 Cuma

Yazmayalı Ve Sınavsız İkinci Üniversite...


Yazmayalı çok şey olmadı ama , Antalya'ya dayımın düğünü için hazırlıklara yardımcı olmaya gidişimize 7 gün kaldı... Bayramda Antalya'dayız yine. Ama bu sefer Babam yanımızda olamayacak. O Bandırma'ya gidip dönecek geri işine... Ve maalesef bayramda da, bayramdan sonra düğüne kadar da beraber olamayacağız...

Bu haberlerden sonra, Sınavsız İkinci Üniversite başvurumdan haberdar etmek istiyorum. Lisans Tamamlama ile yoluma devam edecektim esasında bu sene. Ama bölümler açıkçası gözümü korkuttu. İktisattan kaçtım fazlasıyla. Aslında başından beri Uluslararası İlişkiler düşünüyordum. Ancak Uluslararası İlişkiler bölümünün içeriği, Dış Ticaret ile benzer neredeyse. Biraz ondan biraz da Sosyoloji okumak istediğimden seçimim Sosyoloji'den yana oldu.

Sınavsız İkinci Üniversite Nedir? Dersek;

Açıköğretim Fakültesinin, üniversite öğrencilerine ve mezunlarına sunduğu, kariyerini geliştirmek veya  istediği ve merak ettiği bölümleri okumak isteyenlere sunduğu İkinci Üniversite fırsatıdır. (Önlisans veya Lisans olarak)

İşte ben bu şansı kaçırmak istemedim. Her sene verilen bir fırsat sanırım ama ben bu sene Lisans Tamamlama girişimi ile başvuru yapacak iken karşılaştım bu güzel fırsatla... :)

Şimdi ben Sosyoloji Lisansı seçerek, yarım kalmış bir hayalimi daha gerçekleştiriyorum esasında. Dış Ticaret bölümünden liseden mezun olduktan sonra hayalimde Dış Ticaret Bölümü bitirmek vardı Yüksekokul olarak hayalimde. Bu da orta okuldan kalmış bir hayal, Sosyoloji ve benzer bölümleri... :)

Ve bu bölümle kaçtığım halde yine de İktisat'a tutuldum aslında, bir dönemlik olsa da. Şimdi önümde 4 sene öğrencilik hayatı daha var. :) Yeniden öğrenci olmak çok güzel...

İçimdeki boşluk hissinden kurtulmuş bulunmakla beraber, yeni bir bölüm ve yeni bir heyecan da var ortada elbet. :)

Evet durum bunlardan ibaret. Dediğim gibi yeniden öğrenci olmak güzel. Bir iş'te çalışmayı ileri bir plana atmış olan benim için daha da güzel tabii ki. Henüz kitaplarımı alabilmiş değilim, tam anlamıyla ders çalışmaya başlayamadım. :)

Bu sene Ablamlardayız. Ablam çalışmaya başlayınca, Kağan Efe'mize annemle ben bakacağız. Bol bol yiğenimle olacağız... :) İşte bu olayın öncesinde Antalya'da olacağız. Düğün hazırlıklarımız var şu aralar. Giyim konusu ve yolculuk hazırlığı... En kısa zamanda Düğün için kıyafetimle ilgili bilgi vereceğim...  

Yazımı bitirmeden önce, AÖF başvurusu sırasında koyduğum resmimi paylaşacağım. AÖF'de İnternet Başvurusu sırasında resim istiyorlarmış bilgisayardan. İnternet başvurum sırasında karşılaşınca bu durumla, tarayıcım da olmayınca, geçen haftalarda çektirdiğim bir fotoğrafı küçültmek durumunda kaldım bende. :) Güzel oldu, annem babam bunu beğendi, o akşam babam fotoğrafımı çekti. Seçenek olarak birkaç daha resim vardı. Ama alttaki resimi beğendiler, son karar bunda kılındı... :) 



Babama kalırsa bu yöntemle vesikalık çıkartabilirmişiz kendimiz. Fena fikir değil aslında :))

Sevgilerimle...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...